Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
La Plataforma per la Llengua cerca aliances a Europa per defensar el català
30/11/2015 Llengua

Demà  i demà passat de desembre una delegació de la Plataforma per la Llengua aterrarà a Brussel·les amb l’objectiu d’establir lligams amb diferents entitats i personalitats que treballen a favor del drets lingüístics de les regions europees, i lliurar-los alguns dels informes que hem elaborat posant l’accent en la situació del català, com l’InformeCAT, les balances lingüístiques i el resum de la campanya que vàrem fer per recollir les queixes del catalanoparlants de la Franja.

L’ONG del català té previst de reunir-se a la capital europea amb membres del Parlament Europeu i de la Comissió Europea, com ara la senyora Kristina Cunningham i el senyor Luca Tomasi, representants del servei de multilingüisme de la direcció General d’Educació i Cultura de la Comissió; posteriorment, es reunirà amb el representant permanent a la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, Amadeu Altafaj.  

Així mateix, té prevista una trobada amb Davyth Hicks de l’entitat ELEN (European Language Equality Network),  l’ONG que treballa per la defensa dels drets del parlants de llengües regionals, per informar-lo de les conclusions de l’estudi realitzat per la Plataforma per la Llengua sobre les discriminacions que l’Administració central espanyola infligeix als catalanoparlants.

La delegació de l’entitat  assistirà també a la presentació del llibre Let Catalonia Vote, de Ramon Tremosa, per donar suport a la idea que és necessari tenir un estat propi per viure plenament en català. La Plataforma per la Llengua considera necessari internacionalitzar els greuges que pateixen els catalanoparlants, un col·lectiu lingüístic de més de 10 milions de persones en 4 països de la UE, i treballar, així, pel reconeixement  europeu del català.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid