Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
La II Trobada Internacional contra la incineració de Montcada i Reixac aplegarà representants d’una vintena de països

Coincidint amb la presentació de la Trobada, també es presentarà l'estudi, "La contaminació de l'aire fruit de l'eliminació de residus: no apte per la respiració pública".

26/11/2015 Territori

La Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac organitza, juntament amb Global Alliance for Incinerator Alternatives (GAIA), la II edició de la Trobada Internacional contra la incineració i a favor del residu zero, agafant el relleu del municipi italià de Barletta. 

Aquest divendres, la seu de la Federació d'Associó de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB) acollirà, en roda de premsa, la presentació de Trobada, així com, l'estudi,  "La contaminació de l'aire fruit de l'eliminació de residus: no apte per la respiració pública".  L'estudi que ha desarrollat ENT i analitza el cumpliment de la normativa europea de la qualitat de l'aire en infraestructures d'incineració i coincineración de residus, com incineradores o cimenteres. L' estudi presenta una anàlisis sobre les emisiones tòxiques de cinc casos: la cimentera de Lafarge en Montcada i Reixac (Barcelona, Espanya), la cimentera de Lafarge a Trbovlje (Eslovenia), la incineradora de Ivry (París, França), la incineradora de Dargavel a Escòcia (Regne Unit) i Baviera a Alemanya.

També es presentarà l'estudi sobre la qualitat de l'aire i les seves principals conclusions. A càrrec de Sergio Sastre, consultor ambiental d' ENT que ha dirigit l'estudi, i les propostes  polítiques per solventar aquesta situació. A càrrec de Mariel Vilella, Directora Asociada de Zero Waste Europe.

A les 18h, Paul Connett, professor de la Universitat de St. Lawrence (Estats Units) expert en química i toxicologia, oferirà una xerrada al Casal del Barri de la Prosperitat (Plaça Ángel Pestaña, s/n). Posteriorment, diferents moviments antiincineració presentaran la feina que es fa en altres parts del món i també hi haurà una intervenció d’una representant de CEPA-EdC (Centre d’Ecologia i Proyectes Alternatius-Ecologistes de Catalunya), que dijous al matí organitza accions en diferents punts de la geografia catalana per analitzar el contingut dels contenidors.

Dissabte, la trobada es traslladarà a Montcada i Reixac. Durant el matí, a partir de les 9h, l’Espai Cultural Kursaal (Masia, 39) acollirà la trobada entre representants de plataformes antiincineració procedents de diferents punts de la geografia catalana i espanyola i d’una vintena de països de quatre continents, el que suposa un augment considerable respecte a la desena de països que van participar fa un any a Barletta. A la tarda, al Casal de la Mina (Avinguda de la Unitat, s/n) s’organitzaran grups de treball sobre el moviment contra la incineració a les cimenteres i es farà una assemblea. La darrera jornada de la II Trobada Internacional se celebrarà el diumenge al Kursaal. A les 12h, hi haurà una nova conferència a càrrec de Paul Connett i es farà lectura d’un manifest.

Activitats culturals durant la trobada

‘La Cultura és aire net’. En paral·lel a les sessions de treball, també s’han organitzat una sèrie d’activitats culturals durant la trobada. En aquest programa s’inclou la representació teatral de ‘Mujeres Habitadas’, que es farà a càrrec de Dèria Teatre aquest divendres a l’Auditori en el marc de la mostra Montcada a Escena. Durant el dissabte, el carrer Reixagó serà escenari d’una xocolatada (10.30h), diverses actuacions musicals (12h) i una cercavila de batucada amb gegants i diables (13h). A les 16h, s’inaugurarà un mural commemoratiu de la trobada que l’artista Roc BlackBlock ha estat fent en el carrer Mina durant els dies previs. Diumenge, a l’Auditori, hi haurà una lectura de poemes i música d’homenatge a Ovidi Montllor (20h). L’aportació que es demana és voluntària, segons informa LaVeu.cat.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid