Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLuita institucional
La CUP Pedreguer proposa la creació del Consell Social Municipal
27/11/2015 Política

La CUP de Pedreguer proposem a la resta de Grups Municipals la creació del Consell Social Municipal. De la mateixa manera que existeixen òrgans com el Consell de Cultura o el Consell d'Esports, el Consell Social estaria constituit per aquelles associacions que d'una manera o altra treballen l'àmbit dels drets socials.

Segons la formació, actualment són molts els col·lectius que treballen aquest àmbit, però de manera independent i aïllada, i aquest fet causa sovint que no s'arribe a tot, que part del treball no tinga la difusió necessària o el sol·lapament de moltes tasques. "Per això cal un espai de coordinació i col·laboració", ha remarcat.

Ho proposa tenint en compte l'actual situació de crisi en diferents àmbits, especialment el social, demana l'existència d'espais de trobada, de treball, de coordinació i de debat, que cerquen solucions a diferents problemàtiques existents.

"El Consell Social Municipal pretén que siga un espai de treball on poder aprofitar els recursos que tenim, fer un balanç de les nostres capacitats i fer l’esforç d’aplicar i actuar sobre els àmbits que resulten de l’anàlisi fet dins de l’òrgan", segons apunta la CUP.

Per a la formació, el principal objectiu del Consell Social Municipal és, per tant, crear un espai en el que participe l'ajuntament, i concretament la regidoria de Serveis Socials (però també transversalment tots els departament que es requerisca), totes les entitats i associacions amb voluntat de treballar en l’àmbit social al municipi, i professionals dels Serveis Socials de l’Ajuntament.

Es tractaria de posar en comú totes les voluntats, potencialitats i recursos per tal de millorar el treball amb els col·lectius en risc d’exclusió social apostant per fomentar el voluntariat, el treball comunitari i la xarxa social com eines fonamentals per encarar aquesta lluita des de tots els àmbits. No hi ha una voluntat de delegar feines els uns als altres sinó de treballar junts per millorar els projectes actuals i tirar endavant nous projectes i propostes. El Consell Social hauria de servir per analitzar la realitat del municipi, establir les seues necessitats i traçar les línies a seguir pel futur.

Posa com a exemples d'àmbits d'actuació: Infància i Adolescència / Àmbit Educatiu, Aliments i productes de primera necessitat, Drets Socials, Voluntariat, Gent Gran, Dona, Salut Mental, Joventut, Treball/Ocupació/Atur/, Vivenda/habitatge, enre altres

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid