Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la ruptura
La CUP emplaça Junts pel Sí a fer propostes

Tots els assistents, en les múltiples intervencions, semblaven coincidir en la importància de fer passos irreversibles cap a la ruptura.

29/11/2015 Política

Les bases de la CUP-Crida Constituent han donat ple suport al camí seguit fins ara per la comissió negociadora amb Junts pel Sí. A les jornades de debat s'ha fet palès el sentir que Junts pel Sí no ha fet encara una oferta concretada en cap dels quatre punts claus de l'organització (el què, el com, el quan i el qui) i que per tant, només es pot que seguir treballant. La CUP reitera que cal buscar el millor acord possible, que ha de contemplar un pla de xoc contra l'emergència social, un full de ruta per la ruptura, les bases per un procés constituent popular i participatiu, i un presidència de consens que pugui representar els moment excepcional que viu el país.

Les bases de la CUP han exigit que el contingut de les propostes de Junts pel Sí arribin al mínims que la situació d'emergència social demana. La CUP també ha volgut subratllar que mentre ella ha passat de treballar amb un programa polític de màxims, a sintetitzar-ho en un pla de xoc i finalment a minimitzar el contingut de les seves demandes en el document «Posem el fil a l'agulla», la contrapart de Junts pel Sí encara no s'ha pronunciant en punts claus per a la militància cupaire com són les privatitzacions, les retallades, la pobresa i la corrupció. En els debats s'ha destacat que mentre que la CUP ha fet cinc propostes de presidència, l'únic que no ha canviat de proposta ha estat Junts pel Sí. Tots els assistents, en les múltiples intervencions, semblaven coincidir en la importància de fer passos irreversibles cap a la ruptura.

David Fernàndez, ha resumit l'esperit del Debat Nacional: «Mas o març no és el nostre terreny de joc».

El Debat Nacional de la CUP ha sigut intens i s'ha desenvolupat en un ambient calmat i de respecte. La militància ha felicitat l'organització pel difícil exercici de democràcia directa que s'ha celebrat avui. L'organització va canviar lleugerament l'ordre del dia previst per diumenge per fer la jornada més lleugera i més participativa. Finalment, els diputats i els membres del secretariat nacional no s'ha adreçar als assistents, sinó que ho ha fet només la comissió negociadora al matí. Després, com estava previst, cadascuna de les assemblees territorials ha tingut un torn de paraula per expressà la seva opinió. A la tarda, s'ha celebrat el debat obert a tots -inclosos els diputats i el secretariat-. Finalment, 1.254 persones han assistit a la secció del matí del Debat Nacional. Hi havia presencia de més de 130 assemblees locals, les 13 territorials, i 9 organitzacions de la Crida Constituent.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid