Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans de comunicació públics
La CUP Capgirem Barcelona exigeix la internalització immediata dels treballadors i treballadores de BTV
10/11/2015 Comunicació
La CUP Capgirem Barcelona denuncia un cop més que la privatització de la gestió de BTV durant més de 20 anys, amb el consentiment i permís de les diferents forces que han governat a Barcelona, ha permès una precarització de les condicions laborals i salarials dels treballadors i treballadores.

La sentencia del primer dels judicis per contractació irregular contra Informació i Comunicació Barcelona S.A. (ICB S.P.M. - BTV), celebrat el passat 5 d’octubre, i que sentencia a BTV a integrar a la seva plantilla un grup de 4 treballadors que prestaven serveis a l'ens municipal formalment contractats per l'empresa Antena Local (pertanyent a Mediapro) i abonar la diferència entre el salari percebut i el sou que els hagués correspost d'haver estat contractats per la societat pública.

El nostre grup municipal denuncia el model d’externalitzacions practicat des de fa anys a l’Ajuntament i a tot els seus organismes i empreses.

El 23 de juny vam sol·licitar a Alcaldia que ens entregués el llistat de totes les empreses que realitzen treballs externalitzats per tot l’entramat que correspon a l’Ajuntament i el nombre exacte de treballadors i treballadores afectades per aquestes condicions. A dia d’avui encara no hem obtingut resposta, malgrat el Reglament Orgànic Municipal indica que en un mes hauríem d’haver obtingut una resposta.

Un exemple paradigmàtic d’aquesta situació és el de BTV on l’empresa municipal ICB S.P.M. només té 16 persones en nòmina (equip directiu, personal d’informàtica i departament comercial) i unes 185 persones externalitzades que diàriament fan possible les emissions de BTV.

Malgrat que la solució d’aquesta situació hauria d’haver estat política, pel moment cap govern municipal ha apostat per la internalització d’aquests treballadors i treballadores a ICB S.P.M.

Per aquest motiu una seixantena de treballadors i treballadores van decidir interposar demanda judicial a través del Col·lectiu Ronda denunciant una situació de cessió il·legal de treballadors i treballadores.

Per la CUP Capgirem Barcelona aquesta primera sentencia obre el camí per realitzar un gir de 180º a les polítiques municipals en matèria de contractació i per la remunicipalització dels serveis externalitzats.

No és temps d’excuses, és temps que l’Ajuntament doni exemple i contracti directament i amb qualitat i no afavorint la privatització i externalització que va en contra dels interessos dels treballadors i treballadores i dels i les usuàries dels serveis municipals.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid