Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
300 anys de resistència
L'ASM es felicita per les absències a la celebració militar del Decret de Nova Planta
30/11/2015 Política
L'ASM es felicita per les absències a la celebració militar del Decret de Nova Planta L'ASM es felicita per les absències a la celebració militar del Decret de Nova Planta

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha expressat el seu agraïment a la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, el president de Mallorca, Miquel Ensenyat, i el batle de Palma, José Hila, per no haver assistit a la celebració dels 300 anys d'ocupació militar que la comandància general de l'exèrcit espanyol va dur a terme a Palma divendres passat.

l'Assemblea valora molt positivament que les màximes autoritats de les Balears, de Mallorca i de Palma no hagin volgut participar en un acte ignominiós, en el qual les tropes espanyoles han volgut glorificar el dia que liquidaren les institucions d'autogovern de Mallorca, i en que s'inicià l'espoliació fiscal i l'intent de genocidi lingüístic i cultural que dura fins als nostres dies.

Ara bé, ha lamentat la col·laboració de l'Ajuntament de Palma, mitjançant la cessió d'espais i mitjans públics, amb uns fastos militars en els quals, "molt significativament, la llengua i els símbols de la nostra terra foren radicalment ignorats i marginats", ha remarcat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid