Al voltant del debat nacional de la CUP del 29 de novembre

El resultat de les passades eleccions autonòmiques al Principat de Catalunya, ha provocat que els últims dos mesos la CUP aparega constantment al centre dels mitjans de comunicació. Aquesta situació, lluny de produir-se de manera objectiva, majoritàriament ha servit per presionar la CUP i forçar-la a pendre decisions en un sentit o altre, segons els interesos de cadascú. I amb eixa mateixa òptica subjectiva ens han volgut vendre el debat nacional que es realitzarà esta setmana, un debat que hauria de ser el més normal en una organització assembleària. En eixe sentit, degut a que el debat ha sobrepassat el marc autonòmic i que té conseqüències a nivell nacional, la nostra assemblea vol fer un seguit d’aportacions al voltant de la situació i l’estratègia a seguir:

  • -  En primer lloc, volem recordar que l’anomenat “procés” que es viu a la Comunitat Autònoma de Catalunya (CAC), no és el procés de la CUP ni de l’Esquerra Independentista. Un exemple és el nul qüestionament dels marcs autonòmics i el fet que els Països Catalans com a subjecte polític en cap moment hagen aparegut en la centralitat del debat. És a dir, sense entrar a fons en com s’ha gestat i desenvolupat el “procés” i del paper en ell del conjunt de l’Esquerra Independentista, que la CUP estiga ara mateix intentant que tire endavant ja suposa una acceptació de plantejaments aliens al nostre projecte.

  • -  Entenem, però, que en un context de qüestionament de l’ordre constitucional espanyol, és important espentar per tal d’obrir una escletxa que ens permitisca exercir el dret a decidir dels pobles que es troben, en part o totalment, sota administració espanyola.

  • -  Posem en dubte que CDC i Mas tinguen interés real en arribar a la independència de la Comunitat Autònoma de Catalunya. Ja hem pogut sentir algunes veus dins de CDC que van en eixe sentit, i el fet que Mas vulga continuar com a president a qualsevol preu i per damunt d’objectius polítics, ho corrobora. A més, des d’una perspectiva de voler ampliar el suport al procés per a que avance, eixe suport només pot vindre per l’esquerra, d’aquells que no volen a Mas de president. Per tant, ampliar les bases favorables al procés i investir Mas, són coses contradictòries.

  • -  Artur Mas està fent servir el procés per perpeturar-se ell, les seues polítiques i els seus interesos al capdavant del govern de la Generalitat de la CAC. Per això, quan ell i el seu entorn amenacen en convocar noves eleccions, nosaltres ho tenim molt clar. Preguntar al poble, per molt d’esforç que supose, no pot ser mai vist com quelcom més greu que investir al president de les retallades, dels pactes amb el govern espanyol i del partit de molts casos de corrució. Per tant, diem alt i clar, que la nostra assemblea, i això inclou als regidors de la CUP al País Valencià, no volem que s’investisca a Mas en cap dels casos, tal i com ha vingut manifestant la CUP les últimes setmanes.

    Pedreguer, Marina Alta, Països Catalans, 28 de Novembre de 2015