JOVENT EN LLUITA
Les assemblees de joves impulsores de la nova coordinadora juvenil il·lusionades amb el projecte

Presenten un nou manifest "Des de tots els racons, enfortim les lluites!" on indiquen que la nova coordinadora haurà  de conscienciar, mobilitzar i organitzar la lluita del sector juvenil del Poble Treballador Català per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans.

06/10/2015 Política

Les assemblees de joves impulsores de la nova coordinadora juvenil, un mes després d’haver fet públic el manifest Des de tots els racons, el jovent en lluita!,  han constatat que l’anunci ha estat ben rebut entre el jovent i els militants de l’esquerra independentista. Per la qual cosa, han assenyalat en un nou manifest "Des de tots els racons, enfortim les lluites!" que "ens sentim forts i il·lusionats per continuar construint aquest projecte".

Cal recordar que aquestes assemblees són l'Assemblea de Joves Independentistes de Cerdanyola, l'Assemblea de Joves Independentistes de Sants, l’Espurna – Assemblea de Joves Independentistes de BadalonaJoves per la Terra (Col·lectiu de l’Alt Maresme).

En el nou manifest han assenyalat que troben el seu referent "en la constant lluita que el poble català ha mantingut per la seva pròpia supervivència i contra els explotadors i ocupants. Així doncs, ens inserim dins aquest fil històric amb la voluntat d’adaptar-nos als nous temps i d’integrar al projecte d’alliberament nacional les diverses lluites d’arrel popular que viu el nostre país. Per això ens dotem de les eines que ens aporten el marxisme i l’estratègia de la Unitat Popular per tal d’analitzar els diferents contextos de la nostra realitat i actuar-hi conseqüentment".

La tasca a desenvolupar per la futura coordinadora juvenil "serà la de conscienciar, mobilitzar i organitzar la lluita del sector juvenil del Poble Treballador Català per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans", segons apunta el manifest.

El text recull que les assemblees impulsores aposten per que la futura coordinadora juvenil prengui com a pròpies tot un conjunt de lluites o reivindicacions.

A més a més, remarquen que la nova coordinadora juvenil haurà de defensar la necessitat d’adaptar les formes de lluita a cada context històric i s’haurà de considerar part integrant del Moviment Català d'Alliberament Nacional.