Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans de comunicació públics
La CUP Capgirem Barcelona denuncia un doble enriquiment amb el pressupost de BTV

També demana la remunicipalització de la televisió pública

31/10/2015 Comunicació
La CUP Capgirem Barcelona denuncia un doble enriquiment amb el pressupost de BTV La CUP Capgirem Barcelona denuncia un doble enriquiment amb el pressupost de BTV

El grup municipal de la CUP Capgirem Barcelona ha denunciat que la privatització de la gestió de BTV durant més de 20 anys ha conduit a una precarització de les condicions laborals de les treballadores i treballadors.

Segons la formació, molts d’ells han estat acomiadats de manera sistemàtica al final de cada temporada per tornar-los a contractar la temporada següent, fet que suposa la seva inestabilitat i la pèrdua d’antiguitat i cotització a la seguretat social cada any.

Per la CUP Capgirem Barcelona, aquest model de televisió també ha permès un increment injustificat del cost dels programes, com és el cas d’El Pla B. "Per exemple, el Coordinador d’aquest programa percebia 3.000 euros bruts mensuals com a fals autònom quan el cost mensual que constava al pressupost signat entre ICB S.A. i Antena Local era de 3.316,88 euros" apunta la formació. Aquest pressupost correspon al període entre 6 de setembre i 31 de desembre de 2010.

En el cas del muntador del programa, pel mateix període percebia 2.000 euros mensuals com a fals autònom i a partir de desembre 1.800 euros com a treballador, mentre el cost mensual que constava al pressupost per aquest treballador era de 2.815,66 euros.

A banda d’aquest diferència salarial, Antena Local també percebia mensualment un 10% d’honoraris calculat sobre els sous i les despeses de producció que constaven al pressupost del programa.

Davant d'aquests arguments, la CUP Capgirem Barcelona demana que el govern fiscalitzi els comptes de ICB S.A, ja que així es podrà garantir els drets laborals de la plantilla, la readmissió dels treballadors acomiadats i acomiadades i la continuïtat de la televisió pública de Barcelona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid