Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llei de Símbols
L'STEI celebra la derogació de la Llei de Símbols

El Parlament de les Illes Balears ha derogat una de les lleis més polèmiques de l’anterior legislatura

07/10/2015 Política

L’STEI es felicita i felicita la comunitat educativa i el conjunt de la societat de les Illes Balears per la gran passa que el Parlament de la nostra Comunitat autònoma ha donat avui, en haver derogat la Llei de Símbols, una de les mesures normatives de l’anterior Govern de José Ramón Bauzá més autoritària, dictatorial i neofranquista que s’havia vist d’ençà de la transició democràtica.

La Llei de Símbols, que va néixer com tantes altres normes elaborades pel Partit Popular sense cap tipus de consens polític ni social i totalment al marge de la comunitat educativa, era un clar atac a la llibertat d’expressió i tenia com a un dels seus objectius principals la prohibició de les quatre barres i dels llaços amb la senyera que s’havien començat a penjar a les escoles i als instituts de les Illes Balears.

Aquesta llei va ser una mostra més de la manera de governar del president Bauzá: entestat en exercir el poder i legislar segons les seves fòbies personals, sense cap tipus de respecte i consideració a la història del nostre país i al seu llegat artístic, patrimonial, lingüístic i cultural.

L’STEI celebra també l’acompliment dels acords que, en aquest cas, ha duit a terme el nou Govern presidit per Francina Armengol. En el cas del sector educatiu, un dels punts que recull l’Acord marc que la nostra organització va signar amb el conseller March fa referència al procés d’eliminació de la Llei de Símbols. Per altra banda, l’STEI seguirà fent feina i exigint l’assoliment escrupolós de totes aquelles qüestions que s’han acordat amb l’Administració, i de tantes altres mesures que suposin una millora de les condicions socials i laborals dels treballadors de les Illes Balears.

En un dia com avui, el sindicat  recorda d’una manera especial els companys Sebastià Serra i Miquel Albero, dues persones que lluitaren amb fermesa i coratge contra la Llei de Símbols i contra tantes altres malifetes del Govern de Bauzá; dues persones ja esdevingudes llums que ens guien a l’hora de plantar cara a qui vulgui governar en contra dels nostres símbols i de la nostra història.

El PP abandona el Parlament en el moment de la votació

El Parlament va aprovar aquest dimarts en sessió plenària el Projecte de Llei mitjançant el qual s'ha derogat la Llei de Símbols amb els vots de PSIB, MÉS, Podem i el PI, a favor (36), i l'abstenció dels dos diputats del Grup Mixt pertanyents a Ciutadans (C's). El Grup Popular, per la seva banda, ha abandonat l'hemicicle abans de la votació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid