Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Judici contra 4 veïns de Poblenou de Barcelona per participar en la Vaga General del 29M

El col·lectiu de suport convoca una concentració a les 9.30H a la Ciutat de la Justícia per reclamar la seva absolució i visualitzar el seu suport amb els encausats.

05/10/2015 Drets i Llibertats

Aquest matí, quatre veïns del Poblenou afrontaran un judici amb els càrrecs de danys, desordres públics i riscos per a la circulació, fets emmarcats en la Vaga General del 29M de 2012. La fiscalia sol·licita tres anys i mitjà de condemna per a cadascun d'ells, mentre el govern manté una demanda de tres anys per cap. Cal recordar que l'actual consistori barceloní va retirar l'acusació presentada per l'exalcalde Xavier Trias.

El cas ha generat un fort moviment de suport amb els encausats que va culminar el passat divendres amb la celebració d'una jornada de solidaritat al centre cívic Ca Felipa, a la qual van acudir unes 80 persones. Entre els assistents hi havia els diputats electes Lluís Rabell, cap de llista de Catalunya Sí Que és Pot i Gabriela Serra, de la CUP-Crida Constituent. El grup de suport ha aconseguit l'adhesió a la campanya, que demana l'absolució dels acusats, de nombroses organitzacions del districte, com la Coordinadora d'Entitats del Poblenou, l'Ateneu Flor de Maig o l'associació de veïns i, entre altres accions, s'ha encarregat de llegir un comunicat durant el pregó de les dues últims festes majors del Poblenou. Tot i així, l'actual govern en funcions s'ha negat a retirar l'acusació particular.

Els fets van succeir durant el matí de la Vaga General del 29M. Unes 300 persones que conformaven el comitè de vaga van recórrer els carrers del barri. A l'arribar a l'avinguda Diagonal, els antidisturbis dels Mossos d'Esquadra van començar a carregar contra els manifestants. En aquest moment es van produir 3 detencions i 5 identificacions, una de les quals és la quarta que s'enfronta a una petició de presó.

Per a la fiscalia, els acusats van creuar contenidors al carrer, aconseguint interrompre el trànsit, van llançar un dels contenidors contra un supermercat Mercadona i “van pintar la façana i van posar silicona” en una sucursal de Caixabank. Però els encausats neguen tots els fets i la defensa demana la seva absolució. Un dels advocats, va aprofitar l'acte Ca Felipa per denunciar “que hi ha una sèrie de proves que no s'han posat damunt de la taula” i a les quals no han pogut tenir accés.

Per aquest matí, el col·lectiu de suport amb els encausats han convoquen una concentració demà a les 9.30H a Ciutat de la Justícia per reclamar la seva absolució i visualitzar la seva solidaritat

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid