Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Simbologia franquista
Iniciat el procés de catalogació de tots aquells vestigis o símbols d'exaltació del franquisme al País Valencià

Cal recordar que La Veu del País ValenciàAntifeixistes.org van inicair aquest estiu una campanya per a localitzar els vestigis de la dictadura franquista als pobles i ciutats del País Valencià

29/10/2015 Drets i Llibertats

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha posat en marxa el procés de catalogació de tots aquells vestigis o símbols d'exaltació de la Guerra Civil o la dictadura franquista presents al País Valencià. La iniciativa executa el que disposa la Llei 52/2007, de 26 de desembre, per la qual es reconeixen i amplien els drets i s'estableixen mesures a favor dels qui van patir persecució o violència durant la Guerra Civil i la dictadura, coneguda com la llei de la Memòria històrica, segons informa la Veu del País València.

Pas previ a la Llei de la Memòria Històrica

L'elaboració del catàleg és el pas previ imprescindible per al desenvolupament al País Valencià de la llei de Memòria Històrica, que en el seu article 15.1 encomana a les diferents administracions públiques l'adopció de les mesures oportunes per a la retirada d'escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d'exaltació, personal o col·lectiva, de la revolta militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura.

La retirada dels símbols o vestigis no serà obligatòria quan les mencions siguen d'estricte record privat, sense exaltació dels enfrontats, o quan concorren raons artístiques, arquitectòniques o artístic-religioses protegides per la llei, informa la Conselleria.

Per a l'elaboració del catàleg, la consellera ha ordenat la creació d'un grup de treball intern encarregat de recopilar la informació facilitada per les diferents institucions i associacions a les quals s'han requerit dades. Quan siga necessari, aquest equip demanarà assessorament a altres conselleries, així com a universitats o altres institucions acadèmiques, a l'hora de valorar si determinats símbols o vestigis han de ser o no inclosos en el catàleg.

Campanya per a localitzar els vestigis de la dictadura franquista 

La Veu del País ValenciàAntifeixistes.org  va iniciar una campanya per a localitzar els vestigis de la dictadura franquista als pobles i ciutats del País Valencià, i demanar a les respectives corporacions municipals la seua retirada. Ambdós portals informatius conviden els lectors i lectores a participar a la campanya enviant una fotografia i la ubicació de tots aquells carrers, places, monuments o qualsevol altre tipus de residu franquista que encara hui roman als nostres pobles i ciutats, al correu nofranquisme@laveupv.com o omplint aquest formulari.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid