Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manipulació informativa
Campanya per exigir una informació contrastada a la TV pública francesa

L'escrit de denuncia de la Federació afirma que "la nostra reivindicació és democràtica, pacífica transversal i multicultural". I refusa "les acusacions de racisme, sobretot venint d’un país amb un Front Nacional omnipresent".

03/10/2015 Drets i Llibertats

La "Federació per la defensa de la llengua i la cultura catalanes" de Catalunya Nord ha iniciat la campanya de recollida de signatures sota el lema  "Volem informació contrastada a la tv pública francesa", amb l'objectiu d'exigir informació contrastada i una emissió especial del programa de la televisó pública francesa (FR5) de "C’est dans l’air".

La protesta fa referència a la difusió el reportatge amb el títol de Risc català i contagi independentista (veure el vídeo) el passat 28 de setembre en aquest programa per l'esmentat canal públic francès. Tal com remarca la Federeració en el seu escrit, tot dient que "l'emissió del programa ha estat la reproducció exacta dels arguments de la caverna mediàtica i de les mentides oficials del règim espanyol" i manifesta la seva indignació per "la manca total d’objectivitat, de contradicció i de serietat en el tractament de la victòria independentista".

També apunta que, "els catalans, del nord com del sud, han estat profundament ferits per afirmacions com: són rics que no volen pagar pels pobres; es tracta d’ una burgesia que sempre s’ha sentit superior; han aprofitat les competències en educació per adoctrinar els infants i han fet una campanya identitària sense explicar els riscs de la independència". I molt especialment per la frase hi ha un component racista en els catalans.

L'escrit de denuncia de la Federació afirma que "la nostra reivindicació és democràtica, pacífica transversal i multicultural". I refusa "les acusacions de racisme, sobretot venint d’un país amb un Front Nacional omnipresent".

Finalment demana que "la França dita el país dels drets de l’home doni suport a un poble que lluita pacíficament per la llibertat" i exigeix "excuses i serietat; informació contrastada i una emissió especial de ‘C’est dans l’air’".

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid