Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Violència de gènere
"La performance #WOMENINBLACK" aplega unes 80 dones a Badalona contra els assassinats masclistes

La ciutat es va sumar a la convocatòria internacional que es va desenvolupar en més de 24 ciutats

04/10/2015 Gènere
Al voltant de 80 dones van participar divendres passat en la performance Women In Black Action a la plaça de la Vila de Badalona. Les participants, vestides de negre, es van estirar a terra, mentre es llegien els noms de totes les dones assassinades per la violència masclista en el que portem d’any, un total de 71. Les seves figures es van resseguir amb un guix, i un cop acabat es va fer un minut de silenci.

L’acció pretenia evidenciar, visibilitzar i conscienciar que les dones assassinades en mans dels seus marits, exmarits, de les seves parelles o exparelles, dels seus pares, etc. no són casos aïllats, sinó que es un feminicidi que respon a un problema estructural, que lluny de desaparèixer, s’ha intensificat en els darrers mesos.

Amb aquesta acció també es denunciava la manca de resposta política front els assassinats i el sistema de violències masclistes present en la nostra vida quotidiana que els sustenten, amb l’objectiu de situar aquesta xacra en el centre del debat i conscienciar de que lluny de tractar-se d’un “problema d’àmbit privat”, es tracta d’un fet social i col·lectiu davant el qual els estats haurien d’assumir responsabilitats.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid