Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
27S
Majoria absoluta per enllestir el camí cap a la Independència

La ciutadania ha llegit aquestes eleccions com a plebiscitàries, tal com ho havien plantejat  Junts pel Sí i la CUP-Crida Constituent. Ara bé, les forces unionistes no han pres nota dels resultats, tot al contrari encara s'han enrocat més. (tots els resultats)

28/09/2015 Política

Amb una participació qualificada d'històrica que supera el 77%, les forces independentistes (62 escons de Junts pel Sí i 10 de la CUP-CC) han guanyat unes eleccions de caire plebiscitari que les forces uniononistes i de la tercera via negaven però que ells mateixos s'han encarregat avalar. Fins i tot, Catalunya Si que Es Pot, ho ha hagut d'acceptar al veure els seus resultats (molt per sota de les seves perspectives, 11 diputats) per haver-les plantejat com a eleccions autonòmiques

L'augment de la participació no només ha donat més vots als partits unionistes, sinó també als independentistes.

Per primer vegada una força que es presenta a com independentista ha guanyat clarament les eleccions, és el cas de Junts pel Sí. A més a més ha guanyat a totes les comarques de Catalunya. Per la seva banda, la CUP-CC ha confirmat les seves previsions, ja que ha obtingut 7 diputats més en relació a les darreres eleccions de 2012.

Ciutadans se situa com a segona força a una certa distància de Junts pel Sí, ja que ha obtingut 25 diputats. Tot i axí, ha assolit una pujada considerable d'escons en relació al 2012. Com a tercera força, ha estat el PSC amb 16 diputats, 2 menys que fa 4 anys. El principal perdedor en el camp unionista ha estat el del PP, amb només 11 diputats, que n'ha perdut 8.

Catalunya Sí que es Pot s'ha quedat molt per sota de les expectatives i fins i tot, per sota del que deien les enquestes. Ha obtingut només 11 diputats, dos menys dels que tenia Iniciativa. Per la seva banda, Unió Democràtica no ha assolit cap diputat.

Via lliure cap a la República Catalana

Junts pel Sí i la CUP-CC posen fil a l'agulla per enllestir el camí cap a la Independència. Els primers mantenint de moment el seu full ruta, mentre la CUP-CC assegura "Avui expedim el certificat de defunció de l’autonomisme i l’autonomia catalana. Avui neix la república". 

Ara bé, Ciutadans, el PP i el PSC no han acceptat els resultats i afirmen que els independentistes han perdut. Davant d'això, Ciutadans han demanant la dimissió de Mas, el PP diuen que no pensen bellugar fitxa, ja que no ha canviat res i el PSC alerta a Junts pel Sí de no situar-se al marge de les lleis.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid