Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Esport-Política
Kosova vetada en el Jocs del Mediterrani
01/09/2015 Política
La CUP considera una irresponsabilitat tirar endavant els JOCS MEDITERRANIS La CUP considera una irresponsabilitat tirar endavant els JOCS MEDITERRANIS
La setmana passada, a Pescara, els membres del Comitè Olímpic Espanyol van deixar clara quina és la seva visió sobre l'esport. I aquesta és, evidentment, la d'una activitat que serveix bàsicament per fer política i si el certamen esportiu és internacional, política internacional. Els comitès olímpics dels diversos estats organitzadors dels Jocs Mediterranis van desestimar, amb una votació de 38 vots contra 32, la demanda de participació per part de Kosova ens els Jocs Mediterranis del 2017.

El diari “ABC”, en la seva edició del 28 d’agost, afirmava que “La diplomacia española ha conseguido frenar la participación de Kosovo en los próximos Juegos Mediterráneos que se celebrarán en Tarragona en 2017” (...) “Algo que sin duda hubiera sido rentabilizado por el nacionalismo catalán que ve en Kosovo una «vía» para su quimera independentista.” Deixa clar que, bàsicament, Kosova no hi era per tal que Catalunya no imités el seu possible exemple.

Ara bé, la CUP Tarragona puntualitza que Kosova no és un exemple per seguir per al procés català d'alliberament nacional ja que es tracta d'un estat sotmès a l'OTAN, per tant no independent. Però, alhora, valora molt negativament la manipulació per part dels diplomàtics espanyols de la votació sobre la possibilitat de la seva participació en un esdeveniment com aquest i demanem a les autoritats tarragonines una postura clara contra les manipulacions dels COE.

La CUP fem una crida als tarragonins a demanar explicacions i veure què amaguen les paraules dels representants del COE. Els Jocs Mediterranis volen que siguin també una eina d'espanyolització a Tarragona ja que no només no es permetrà la participació de les diverses federacions catalanes d'esports en els Jocs sinó que ni tan sols hi podran participar les seleccions dels països que els homes de negre del COE pensen que poden contribuir a incrementar l'independentisme de catalanes i catalans.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid