Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ha de ser des d'ara, quan tot comença
28/09/2015 Carles Benítez

Ens hem passat mesos explicant a tothom que, amb el 27 de setembre, l'obtenció d'una majoria política permetria engegar la marxa cap a la República Catalana Independent.

I ara tenim la majoria de 72 escons (62 de Junts pel Sí + 10 de la CUP-CC) sobre 135, cosa que ens permet amb tota claredat encetar aquest camí.

Cal tenir, doncs molt clar que, en aquests moments, sospirar per una majoria de vots com fan alguns, no té cap mena de sentit, oimés quan sabem no ens trobem davant un referèndum sinó davant una elecció a un Parlament on la voluntat popular s'expressa de manera clara i rotunda per la majoria d'escons. Aquesta falsa argumentació no hauria de servir, doncs, per a amagar cap mena de maniobra dilatòria ni cap fugida d'estudi dels nostres representants.

Comptem, doncs, amb un mandat popular clar i hem d'executar sense dilacions els compomisos que hem contret. Ens permetem, doncs, de suggerir que, des d'ara mateix cal que s'engeguin un seguit d'elements fonamentals, que es podrien resumir en els tres que enumerem tot seguit:

- PRIMER: Una declaració de ruptura, és a dir, que expressi, clarament el comprimís d'emprendre un camí d'obediència única a les instàncies representatives del poble català.

- SEGON: L'aplicació d'un programa de pobresa zero i corrupció zero tal com s'ha defensat repetidament al llarg dels darrers mesos.

- I TERCER: El desplegament d'un procés constituent participatiu per a l'elaboració popular de la nova Constitució de la República Catalana Independent.

És important que els representants del poble català es posin en marxa sense més dilacions.

És el mandat popular.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid