Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gènere
Campanya perquè les Festes del Tura a Olot esdevinguin unes "Festes Lliures de Sexisme"
02/09/2015 Drets i Llibertats

El Col.lectiu feminista La Dalla promourà una campanya durant les Festes del Tura a Olot amb l'objectiu que esdevinguin unes "Festes Lliures de Sexisme" sota el lema "Quan dic no és no". La campanya es difondrà mitjançant uns cartells que es penjaran als comerços i a les barres de la festa.

Segons el Col·lectiu, es tracta de reafirmar el caràcter inclusiu i respectuós de les nostres festes i prevenir relacions abusives i discriminacions per raó de gènere o opció sexual. "És una crida a la implicació col·lectiva per la ruptura de comportaments nocius normalitzats i el foment de relacions justes i equitatives. Així mateix, vol donar tot el suport i reconeixement a aquelles persones que puguin sentir-se vulnerades o assetjades. Dir NO davant la proposta d'una relació sexual no ens fa ser unes estretes, de la mateixa forma que portar-ne la iniciativa no ens converteix en promíscues. Tenim dret a escollir quan començar i quan acabar una relació sexual, independentment del moment en què ens trobem, i exigir sempre un tracte respectuós".

També recorda que, "les festes faciliten les relacions interpersonals, els espais d'oci són des inhibidors naturals i, en aquest context, es produeixen gestos, mirades, converses però, també bromes, insults, gelosies, tocaments, etc. Dins del festeig, es donen situacions que s'entenen com a normals i legítimes, però ser pesat, envair l'espai personal, mesurar la virilitat amb comentaris o gestos, no és lligar, és assetjar."

Pel Col·lectiu, sovint es justifiquen aquestes actituds fent servir l'excusa d'un excés en el consum d'alcohol o altres substàncies. "Tanmateix, un ambient festiu i de disbauxa no implica haver de tolerar aquests tipus de situacions, ni quan les vivim en primera persona ni quan les presenciem en altres", afegeix la Dalla.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid