Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Segur que l’obtenció dels primers regidors anima a altres pobles a crear CUP"
02/08/2015 Entrevistes

David Prats i Albert Noguera, primers regidors de la CUP al País Valencià.

Les eleccions del 24 de maig van deixar els primers regidors de la CUP al País Valencià, concretament a Pedreguer (Marina Alta), on amb 535 vots i el 14'92 % del vot la CUP aconseguia dos regidors. En comteses anteriors s'havia presentat una candidatura municipalista, en 2007 i 2011 sota el nom d'AIXA i que mantenia un regidor. Val a dir que Albert Noguera, tercer en la llista municipal prendrà possessió el proper Ple, al renunciar Maribel Martínez, segona en la llista.
Quan va començar a treballar la CUP a Pedreguer i quins han estat els vostres objectius tàctics?
David Prats: No podem parlar de «treball de la CUP», sense parlar del treball de totes les persones i col·lectius locals que d'una manera o altra han influït en la creació de la CUP, la qual és simplement una eina de la que ens hem dotat en un moment donat. La CUP públicament naix a principis de 2014, però ja portàvem un any parlant-ho, i molts anys treballant en altres àmbits a nivell local. Es fa difícil parlar d'objectius tàctics concrets, en una assemblea nova i heterogènia. Podríem dir que hem anat formant-nos al voltant de diferents temes que havíem d'afrontar, i cohesionar el col·lectiu.
Hem anat formant-nos al voltant de diferents temes que havíem d'afrontar, i cohesionar el col·lectiu
Quin ha estat el treball de la CUP a Pedreguer per obtindre el resultat que vau tindre el dia 24 de maig?
Albert Noguera: Com ha dit David, més que el treball de la CUP és el treball de les persones que la formem, ja que totes formem part de col·lectius locals o comarcals des de fa temps. Des del 2014 fins a les eleccions de Maig, com a CUP hauríem pogut fer poca feina per a obtindre els resultats que vam obtenir.
Totes formem part de col·lectius locals o comarcals des de fa temps
Quins són els principals objectius que teniu de cara a l’actual legislatura?
AN: Els principals objectius són els que ens vam marcar al programa electoral: ser una veu crítica a l’Ajuntament, recuperar la gestió dels serveis públics, fer front a l’emergència social i enfortir el moviment popular.
Ser una veu crítica a l’Ajuntament, recuperar la gestió dels serveis públics, fer front a l’emergència social i enfortir el moviment popular
Per què des de la CUP s’ha descartat entrar en el govern municipal?
DP: Els motius són diversos. L'únic relat del que passa a l'Ajuntament el tenim per part dels partits de sempre. Necessitem un temps per analitzar i veure quina és la realitat allà dins. Els plantejaments radicalment diferents de nosaltres i la resta de grups municipals, dificulta molt el treball conjunt, i no anem a entrar en pactes de govern sense veure canvis en les maneres de fer, i compromisos ferms en la consecució de determinats objectius. El més important és poder aconseguir determinats objectius sense deixar de banda el treball a fora de les institucions. I si eixos objectius es poden aconseguir sense entrar a governar, no anem a agafar un càrrec sense necessitat de fer-ho. No és la nostra filosofia de treball.
Els plantejaments radicalment diferents de nosaltres i la resta de grups municipals, dificulta molt el treball conjunt
Quines són les primeres accions que s’estan prenent dins l’Ajuntament?
AN: Per la nostra part estem veient i coneguent millor el funcionament dins la institució, però al mateix temps estem treballant en diversos projectes per tal de poder proposar-los a l’equip de govern.
Estem treballant en diversos projectes per tal de poder proposar-los a l’equip de govern.
Penseu que l’obtenció dels primers regidors pot fer despegar definitivament la creació de CUP al nostre territori?
DP: És que la CUP té un bon grapat de regidors i regidores de fa anys al nostre territori, els Països Catalans. Si et refereixes al País Valencià, això és precisament el que no s'ha de fer: «despegar». Tant en el sentit de crear CUP acceleradament, com en el sentit de fer-ho desarrelades. En qualsevol cas s'ha demostrat que es pot fer, i que el camí és el treball municipalista.

AN: Segur que l’obtenció dels primers regidors anima a altres pobles a crear CUP, però com bé ha indicat David, les CUP han de crear-se arrelades al poble i amb molta paciència i treball.

Segur que l’obtenció dels primers regidors anima a altres pobles a crear CUP
Què diríeu a aquelles persones que volen posar en marxa un nucli de la CUP al País Valencià?
DP: En primer lloc, que abans de fer-ho es plantejaren fer un treball municipalista a través d'altres col·lectius. En segon lloc, que analitzara els resultats de les diferents CUP que s'han presentat al PV, per veure què s'ha de fer, i què no s'ha de fer.

AN: Que si al seu poble eixisteixen altres col·lectius o associacions que participen d’elles i es facen membres, ja que és un bon lloc on aprendre com funciona el municipalisme de base. Després que preguntaren i estudiaren les diferents CUP i agrupacions d’electors d’arreu del País per a veure quina seria la millor fómula per a cada poble.

Els col·lectius i associacions és un bon lloc on aprendre com funciona el municipalisme de base
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid