Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
300 anys de resistència
Mallorca i Barcelona retren homenatge als herois de 1714 i 1715

Han dipositat tres rams de flors en el lloc on hi ha enterrats els defensors de Barcelona durant el setge de 1714, entre els quals hi havia molts mallorquins i eivissencs.

28/08/2015 Política

Aquest dijous, Mallorca i Barcelona han estat més agermanades que mai. La capital catalana ha acollit la commemoració del Tricentenari 1715-2015, amb una sèrie d'actes en que hi han participat representants de la societat civil i també representants de l'Ajuntament de Barcelona i del Consell de Mallorca. El primer d'ells ha estat un dinar de germanor al Museu d’Història de Catalunya, segons informa dBalears

Ja a l'horabaixa s'ha fet una ofrena floral al peveter d’homenatge al fossar de les Moreres, ubicat davant la porta de la basílica de Santa Maria del Mar. El president i vicepresident del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat i Francesc Miralles i el Tinent de Batle de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, han dipositat tres rams de flors en el lloc on hi ha enterrats els defensors de Barcelona durant el setge de 1714, entre els quals hi havia molts mallorquins i eivissencs. D’aquesta manera les autoritats han retut homenatge a aquells mallorquins i eivissencs que van morir durant la Guerra de Successió en la defensa de Barcelona. Per cloure l’ofrena s’han interpretat els himnes dels Països Catalans: El cant dels ocells del Principat; La Balanguera de Mallorca; i La Muixeranga del País Valencià.

Per acabar ja jornada de commemoració del Tricentenari del 1715, s'ha fet una visita guiada a l’exposició ‘1715. La fi del Regne enmig del mar?’ instal·lada al Born Centre Cultural. L’exposició es fixa en la Guerra de Successió, centrant l’atenció a les Illes Balears i les Pitiüses, i fa evident que, de la mateixa manera que hi van participar fusellers valencians, també en aquesta guerra hi va haver una important col·laboració illenca en la defensa de Barcelona.

Entre els assistents als actes hi ha hagut: Àngels Folch i Jordi Sánchez de l'ANC; Ferran Mascarell, Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Antoni Bennàssar de l'OCB; Oriol Amorós, diputat d'ERC; Alfred Bosch, president del grup municipal d’ERC a Barcelona; María José Lecha, regidora de la CUP – Capgirem Barcelona i Bartomeu Mestre, comissari de l'exposició.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid