Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11S
L'ANC de la Conca de Barberà crearà un punter humà reivindicant la justícia social

L’acte tindrà lloc el dia 6 de setembre a la plaça de Sant Francesc de Montblanc

26/08/2015 Política
L’ANC Conca de Barberà prepara un gran acte multitudinari previ a l’Onze de Setembre que tindrà lloc a Montblanc el diumenge 6 de setembre de 2015. Una mobilització que vol tornar a activar, il·lusionar i a fer protagonista del procès, a la societat civil de la comarca.

La plaça de Sant Francesc de Montblanc acollirà el punter humà que reivindicarà l’eix de la justícia social, un dels deu eixos que l’ANC promou en la seva campanya d’estiu, promovent-los com a eixos de la ‘República Catalana’.

L’acte s’iniciarà a les sis de la tarda amb una cercavila de Cultura Popular pels carrers de la vila ducal, iniciant el seu recorregut a la plaça Major. A les 19 h i ja a la plaça Santa Francesc es formarà el punter humà de grans dimensions, en el que el vèrtex principal es col·locara en direcció al Parlament de Catalunya, un símil de l’acció que es farà a la Meridiana de Barcelona el proper 11S. L’organització repartirà punters de cartolina per tal de tenyir de color el punter humà.

A continuació hi haurà les intervencions d’Enric Mercadé, coordinador de l’ANC Conca de Barberà; Carme Sureda, gerent d’APRODISCA – Tilmar (Montblanc) i de Rosa Alentorn, vicepresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana. L’acte clourà amb l’actuació del reconegut cantautor ebrenc Miquel del Roig.

Aquest és un acte inclusiu, reivindicatiu i festiu que convida a tothom a formar part del punter humà de la Conca per defensar l’eix justícia social. Durant l’esdeveniment es recolliran aliments que seran destinats a Càritas Parroquial de Montblanc. També hi haurà una parada de marxandatge independentista, material divulgatiu i argumentari a favour de la Independència. En aquest punt també es podran adquirir les samarretes de la Via Lliure per al proper Onze de Setembre.

L’ANC Conca ha organitzat nombrosos actes durant els darrers tres anys per difondre els arguments de la independència a la comarca. Entre molts d’altres en destaca l’acte central, previ a la Diada, que Conca de Barberà ha organitzat des de l’any 2012.

El primer any més de 800 persones van rememorar la marxa de la Llibertat de 1976, acabant-la simbolicament al Monestir de Poblet. L’1 de setembre de 2012 els participants van recórrer a peu els 10 quilòmetres que uneixen Montblanc i l’Espluga de Francolí amb Poblet sota el lema ‘Acabem la Marxa de la Llibertat, comencem la de la Independència’. A l’acte final a Poblet, on s’hi van congregar prop d’un miler de persones i hi van participar Carme Forcadell, Arcadi Oliveres i Àngel Colom.

El 20 de juliol de 2013 es va celebrar a Montblanc l’assaig de la Via Catalana. Més de 2.000 persones van envoltar els 1,5 quilòmetres de perímetre de la Muralla de Montblanc. Es va necessitar prop d’un centenar de voluntaris i hi van participar gran part de les entitats culturals de Montblanc. A més, l’acte va comptar amb la presència de diverses personalitats polítiques.

El 5 de setembre de 2014 la plaça de Sant Francesc de Montblanc va acollir més de 600 persones per fer una gran V. A més de la pròpia V, també hi va haver seguici festiu i la participació i parlaments de Josep Andreu, vicepresident de l’AMI; Ferran Civit, membre del Secretariat de l’ANC; i Lluís Llach, cantant i escriptor.

Aquest any l’Assemblea Nacional Catalana, treballa per a reivindicar el caràcter plebicitari de les eleccions del pròxim 27S i per a donar arguments a favor de la Independència de Catalunya. Treballant amb un projecte propi i mantenint la seva transversalitat política. Des de l’ANC Conca es treballa en aquest sentit, mobilitzant la comarca el 6 de setembre en un gran acte a Montblanc i posteriorment participant massivament a l’acte central que organitza a Barcelona l’Onze de Setembre amb la ‘Via Lliure a la República Catalana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid