Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Relligar la nació
Jornada de germanor amb Mallorca a Barcelona

Per entendre el significat de la trobada, és recomanable llegir una crònica resumida de la visita de ciutadans de Mallorca i de Formentera a Barcelona l'any 1932, i l'emotiva acollida que varen rebre

24/08/2015 Política
El proper 27 d'agost, dijous, a les 18 h, es farà una visita guiada a l'exposició 1715. LA FI DEL REGNE ENMIG DEL MAR? que es mostra, fins dia 30 d'aquest mes, al Born CC de Barcelona. De moment, ja han anunciat l'assistència el President i el Vicepresident del Consell de Mallorca, els quals participaran també a les 17:30 h a una ofrena al Fossar de les Moreres, en record dels artillers i mariners illencs que lluitaren, perdent hisendes i en més d'un cas la vida, en defensa de Barcelona. Tant l'acte del Fossar com la visita al Born són oberts a tothom.
 
Abans, el mateix dia a les 14 h, aprofitant la visita institucional, en el restaurant del Museu d'Història de Catalunya, es farà un dinar de germanor amb posterior col·loqui entre els assistents. La inscripció és oberta i, des d'aquí, volem encoratjar les entitats cíviques del país a difondre aquest correu i a convidar els seus associats i simpatitzants a apuntar-se i compartir plegats el dinar d'aquest dia per tal de refermar llaços de col·laboració.
 
Per entendre el significat de la trobada, és recomanable llegir una crònica resumida de la visita de ciutadans de Mallorca i de Formentera a Barcelona l'any 1932, i l'emotiva acollida que varen rebre. D'aleshores ençà, no s'ha produït un acte similar amb caràcter oficial.
Per això mateix, la jornada de dia 27 d'agost té un valor simbòlic, perquè brinda l'oportunitat d'esbaldregar, ni que sigui de manera metafòrica, l'esquarterament que patim i que ens separa. Vivim un moment transcendental de la nostra història; tan transcendental com ho va ser l'any 1715. Enguany, després de tres segles, volem fer memòria i traslladar-nos des del Decret de Nova Planta cap al Dret a Decidir; de la presa a la represa!
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid