Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
El Bisbat de Mallorca demana 4 anys de presó per a les 6 feministes encausades

Un any i mig després de les detencions pels fets de l’església de Sant Miquel el febrer de 2014

28/08/2015 Gènere

Feministes Encausades ha donat a conèixer aquest matí la finalització del procés d’instrucció del cas on el Bisbat de Mallorca, com acusació particular, demana 4 anys de presó per a les 6 encausades, pel suposat delicte: contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos. 

L'acció per la qual se les acusa estava emmarcada en un context de forta lluita i reivindicacions feministes arreu del país, en forma de manifestacions i accions diverses, tot per mostrar un clar rebuig cap a la proposta de reforma de la llei de l’avortament del govern espanyol.

El col·lectiu exigeix l’absolució de les 6 persones encausades, ja que la protesta va ser un exercici legítim del dret a la llibertat d’expressió i, per tant, no és cap delicte. "No és cap delicte denunciar públicament a través d’aquest tipus d’accions la no conformitat amb una política feta a esquenes de les ciutadanes", afegeix la nota.

Cal recordar que el febrer de 2014, una trentena de persones entrà a l’església de Sant Miquel a Palma, amb consignes a favor del dret al propi cos de les dones i de l’avortament lliure i gratuït. Mostràven així el seu rebuig cap al fet que l’Església Catòlica, institució que sobreviu a base de les subvencions d’un Estat suposadament aconfessional, no té la potestat per opinar ni influir sobre decisions que s’han de prendre en l’àmbit personal.

"Malgrat això, la connivència absoluta entre l’Església i els sectors més conservadors i rancis del Partit Popular es va fer palesa. Vam poder veure com després de la denúncia del Bisbat de Mallorca arribava una resposta quasi immediata en forma de una operació policial amb detencions escalonades i nombroses identificacions de solidàries amb les detingudes", puntualitza el col·lectiu Feministes Encausades en la nota de premsa.

Les set joves detingudes (una d’elles menor d’edat i ja jutjada), després de passar un gran nombre d’hores al calabós, foren posades en llibertat amb càrrecs.

Accions com la de Sant Miquel, així com totes les mobilitzacions en contra d’aquesta llei retrògada, van contribuir en bona part a la retirada de la proposta de llei, a excepció de la modificació que obliga les menors d’edat a demanar permís patern per poder dur endavant l’avortament.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid