Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Des del Casal treballem per a que la memòria de l'Ovidi es mantinga ben viva
25/08/2015 Entrevistes

Entrevista a Sandra Obiol, membre de la Junta del Casal Jaume I-Centre Ovidi Montllor de l'Alcoià i el Comtat (CCOM) amb motiu del vinté aniversari de la mort del cantautor alcoià Ovidi Montllor.

El 30 de novembre de 2002 el Centre Ovidi Montllor. I al llarg d’aquests anys ha portat a terme una sòlida tasca de redreçament cultural, cívic i lingüístic. Ja abans de la seua obertura va constituir un exemple d’allò que és possible amb la unió de múltiples esforços i voluntats. Però a més, des que va obrir les seues portes, el centre ha esdevingut –juntament amb totes les entitats que a les nostres comarques, al nostre país, treballen per construir una realitat més rica, més diversa però alhora més pròpia–, tot un referent, un far encès a una ciutat com Alcoi, sempre capdavantera i avantguardista però ara condemnada a una penombra cultural.
Quines activitats s’han previst pel 20é aniversari de les “vacances” de l’Ovidi?

El CCOM fa una tasca de recuperació i manteniment de la memòria de l’Ovidi des de la seua inauguració en novembre de 2002. Des de llavors hem fet centenars d’actes (concerts, exposicions, presentacions de llibres...) i hem contribuït en la mesura del possible a que cada vegada més gent conega la seua obra, especialment les noves generacions. Però no només la seua figura sinò també allò pel que lluitava: una llengua, un país, una ideologia.

Pensem doncs que la nostra feina és una feina constant, de formigueta, sense necessitat de que es concentre en un sol any o en un sol dia. Així que en aquest curs, en el que s’acompleixen 20 anys del seu traspàs, hem fet el mateix que hem fet durant aquests anys: treballar per a que la memòria de l’Ovidi es mantinga ben viva a través d’exposicions, de concerts, de presentacions de llibres que hi estan dedicats...

Des del Casal treballem per a que la memòria de l'Ovidi es mantinga ben viva
Durant l’etapa del PP la figura d’Ovidi Montllor va estar proscrita, teniu esperances que el nou govern valencià la reivindique?
És clar que tenim esperances, no podria ser d’una altra manera. Tenim per fi un govern sensible a la cultura i l’Ovidi és un nom destacat de la cultura del país. Esperem que puga ocupar el lloc que li correspon. L’Ovidi i molta gent més que ha treballat de valent per enfortir la nostra cultura pròpia i sempre des de la professionalitat i la qualitat de les seues obres.
Tenim per fi un govern sensible a la cultura i a l'Ovidi
I per part de l’Ajuntament d’Alcoi?
L’ajuntament d’Alcoi en la darrera legislatura va fer una gran tasca per la reivindicació de la memòria de l’Ovidi Montllor. Per fi tenim a Alcoi un passeig amb el nom de l’Ovidi! A més a més van organitzar diversos actes de record de l’artista. Crec que el govern d’esquerres d’Alcoi ha fet una gran tasca en aquest sentit. I des del CCOM estem ben contents.
El govern d'esquerres d'Alcoi ha fet una gran tasca per reinvindicar la figura de l'Ovidi
Quin ha estat el treball del CCOM a Alcoi i comarca durant estos anys?

Doncs com et deia un treball de formigueta, d’anar fent poquet a poquet, sense grans actes ni trasbalsos. Tampoc s’ho podem permetre. Som una entitat modesta, amb pocs recursos, que a més a més la crisi econòmica i la gestió de l’anterior govern valencià han fet minvar més.

Hem organitzat centenars d’actes diversos a la nostra seu, de tota mena. Però també hem participat en activitats organitzades per altres entitats. Hem intentat treballar a les comarques, amb el Correllengua al capdavant. Per cert que enfortir aquesta línia de treball fora del nostre cau és un dels principals objectius del nou curs.

Enfortir les activitats fora del Casal és un dels principals objectius del nou curs
Si algú que no coneix la figura de l’Ovidi vos pregunta com li ho explicaríeu?
No és senzill la veritat perquè, com tots, és una persona complexa. Crec que la millor descripció de qui era la va fer ell mateix a la cançó “Autocrítica i crítica”: era una artista, un cantant, un pallasso!
Com es definia ell: un artista, un cantant, un pallasso!
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid