Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
0 responsables
Les Corts Valencianes reobren la comissió d'investigació sobre l'accident del metro

Els quatre grups grups han votat a favor d'investigar les responsabilitats en l'accident de 2006, mentre que els 31 diputats del PP hi han votat en contra

03/07/2015 Política

Les Corts Valencianes han aprovat reobrir una comissió especial d'investigació sobre l'accident del metro de València en què van perdre la vida 43 persones el 2006. Aquesta reobertura dela investigació coincideix amb el novè aniversari de l'accident.

Anteriorment, durant les diferents legislatures del govern del PP, s'havien traslladat a la cambra fins a 19 peticions de reobertura de la comissió d'investigació, que el PP havai desoït i impedit.

La cambra valenciana ha aprovat la proposta presentada pel PSPV-PSOE, per Compromís, Podem i Ciutadans en el primer ple de la legislatura.

Els quatre grups grups han votat a favor d'investigar les responsabilitats en l'accident de 2006, mentre que els 31 diputats del PP hi han votat en contra.

Diversos representats de l'Associació Víctimes del Metro del 3 de Juliol (AVM3J) ha assistir a la sessió que ha aprovat la reobertura de la investigació. Els familiars de les víctimes han rebut amb satisfacció aquesta mesura d'investigació i justicia, reivindicada des que l'anterior comissió al Parlament valencià va impedir tot justificant que "l'única causa de l'accident va ser l'excés de velocitat", fet responsable únic el conductor del comboi, que va pedre la vida a l'accidnet. 

"Per una investigació real on no es rebutgen documents ni testimonis"

L'AVM3J va anunciar fa pocs dies que la concentració d'avui 3 de juliol, coincidint amb el novè aniversari de l'accident que va causar 43 morts i 47 ferits, seria l'última que realitzarien. El motiu no ha estat sinó el compromís del nou govern valencià que ha assegurat que emprendrà les accions que tancaran de forma "digna" l'accident de metro i es convocarà una nova comissió d'investigació. Per tant l'associació deixarà de concentrar-se.

En un comunicat de l'associació en què anunciaven la fi de les concentracions han expressat que "Per fi s'investigarà realment, com va ser possible que un comboi de la Línia 1 descarrilés". Tanmaetix, han animat els valencians i valencianes a sumar-se al final d'una lluita on han "demanant una investigació real on no es rebutgen documents ni testimonis i els compareixents no vagen amb les respostes apreses." L'AVM3J lluita per una investigació en la qual es depuren les responsabilitats per la gestió que va permetre l'excés de velocitat assenyalat com a causa de l'accident.

Tot i abandonar les concentracions l'AVM3J seguirà lluitant per aconseguir que les causes que encara continuen obertes, com són la instrucció judicial i la investigació del Parlament Europeu, arriben a bon port.

Un monument de record a les víctimes

D'altra banda s'ha posat en marxa el 'Projecte 3 de juliol', una campanya de micromecentatge a través de Verkami que vol construir un monument de record a les víctimes: 'Un projecte viu, que perdure en el temps i en la memòria col·lectiva', diu el text. Per fer-ho realitat es necessiten 18.000 euros. A la web podeu veure les propostes finalistes i la decisió final recaurà sobre un jurat d'experts i un membre de l'AVM3J. El monument seleccionat s'ubicarà al lloc on va tenir lloc l'accident el 3 de juliol de 2006.

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid