Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
La ILP de l’habitatge i la pobresa energètica aprovada per unanimitat

Els promotors de la ILP han qualificat la jornada d'històrica, ja que es demostra "com el sentit comú del carrer pot entrar als Parlaments de la mà de la ciutadania organitzada a fer lleis que transformin les realitats injustes"

24/07/2015 Drets i Llibertats

Aquest dijous, el Parlament ha aprovat la ILP de l’habitatge i la pobresa energètica per unanimitat. Entre les mesures concretes previstes en l'articulat figuren els supòsits per oferir un "lloguer social" per un mínim de tres anys a ciutadans que s'han quedat sense habitatge, i també les situacions per les quals les institucions hauran de procedir al reallotjament de persones en risc d'exclusió residencial durant els processos de desnonament.

La ILP estava promoguda per la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC, va entrar al Parlament a finals de maig avalada per 143.380 signatures i ha arribat avui al ple amb una sola esmena parcial de CiU consensuada amb altres grups i dos del PPC, aquestes últimes rebutjades per la cambra. En total un miler de presones han seguit el ple a dins i fora del Parlament. 

Jornada històrica

El debat d’aprovació ha vingut precedit per la intervenció de dos dels portaveus de la Iniciativa Legislativa Popular. En una intervenció emotiva i contundent han resumit el recorregut de lluita que ha permès arribar fins al dia d’avui: “hem conquerit els nostres drets, hem desobeït lleis injustes i avui estem aquí per canviar-les”. Les portaveus, s’han dirigit als diputats exigint que l’altura de mires del Parlament que avui ha aprovat la ILP es mantingui i que hi hagi un desplegament urgent de totes les mesures de la ILP i que es doti de recursos suficients per a què puguin ser efectives.

La ILP aprovada al Parlament és un conjunt de mesures que pretenen donar resposta a l’actual situació d’emergència habitacional i pobresa energètica que pateix Catalunya. Per tant, com afirmen els promotors "La llei aprovada pel Parlament no és ni molt menys una declaració d’intencions legals, sinó una bateria d’eines útils i efectives per frenar l’emergència habitacional a Catalunya.

A més a més, els promotors han anunciat que en els propers dies explicaran a fons quins efectes tindrà aquesta nova eina legal de la que disposarem a partir d’ara a Catalunya per fer front a l’emergència habitacional però avui ja cal destacar un articulat final que respecta de forma integra els objectius i efectes que buscava el redactat original, que ha estat concretat, adaptat o fins i tot millorat, per tal de posar per fi sobre la taula les tan necessàries eines de la finalment batejada com a “Llei de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica”. "A més, l’articulat aprovat presenta una solidesa jurídica impecable, fet que ha estat possible gràcies al treball jurídic fet des del grup promotor, però també gràcies a les aportacions dels serveis jurídics del Parlament i de les aportacions dels grups parlamentaris" han afegit.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid