Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
L’Ajuntament dels Guiamets s’associa amb la cooperativa Som Energia

El nou govern municipal format per la CUP decideix canviar  de comercialitzadora d’energia

29/07/2015 Política

L'Ajuntament del Guiamets s'ha fet soci de la cooperativa Som Energia, una cooperativa sense ànim de lucre amb més de 20.000 socis i gairebé 26.000 contractes de subministrament.

El consistori aposta per Som Energia amb el desig de canviar el model energètic actual i treballar per assolir un model 100% renovable, ja que la lluita contra el canvi climàtic passa per la descentralització energètica i pel foment de les energies renovables. Així mateix, des de l’Ajuntament es considera que les administracions públiques han de ser les primeres en donar exemple a la ciutadania.

El canvi a Som Energia implica també que els Guiamets serà un municipi una mica més respectuós amb el medi ambient, que té present d’on i com prové l’energia que consumeix sense pagar un preu mes elevat. Finalment, en un entorn com és la comarca del Priorat, on el cooperativisme forma part de l’ADN de les persones i dels pobles, des de l’Ajuntament s’entén que l’aposta per una cooperativa de consum d’energia verda com Som Energia està més que justificada ja que el seu model econòmic prioritza les necessitats de les persones per davant el benefici econòmic.

El consistori guiametà creu que la independència de les grans companyies i l’autogestió a través de cooperatives, que creen riquesa i serveis que es distribueixen eficientment pel territori, són el camí a seguir.

L'actual consistori estarà format per 5 regidors de la CUP-PA i 2 del grup Tots som Guiamets.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid