Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia aprova l'arxivament del cas Expert

Així com, el de permetre a representants no electes formar part dels Patronats Municipals.

30/07/2015 Política
Concentració a Tarragona en solidaritat amb els represaliats del Cas Expert Concentració a Tarragona en solidaritat amb els represaliats del Cas Expert

L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia aprova dues mocions presentades per la CUP al segon ple de la legislatura. Una dóna total suport a les encausades del Cas Expert i demana l’arxivament de la causa. L’altra requereix la modificació dels estatuts municipals per a permetre a persones no elegides a les eleccions locals, però vinculades als grups municipals, formar part dels patronats d’Assistència Social, l’Escola de Música i la Ràdio Municipal entre d’altres organismes.

A la primera moció presentada, li han donat suport tots els grups municipals excepte el Partit Popular (PP). Carles Jiménez s’ha justificat argumentant que el poder judicial i legislatiu han de ser totalment independents i que els polítics no poden intervenir en aquests tipus de decisions. Per la seva banda, el regidor de la CUP, Jordi Pujol Lizana, s’ha mostrat confús: “Cada dia escoltem casos de corrupció i de pressions als òrgans judicials per part del seu partit i ara vostè diu el contrari”.

Per altra banda, també s’ha aprovat per unanimitat la moció que demana modificar els estatuts municipals. L’objectiu és que persones no electes puguin ser representants d’un grup municipal als patronats d’Assistència Sanitària, l’Escola de Música i la Ràdio Municipal. Altres institucions que també s’inclouen a la moció amb el mateix objectiu són el Consell Escolar Municipal, el Consell de la Vila i el Patronat de Turisme. Tot els partits han votat a favor de la proposta encara que CiU, PSC, PP i ERC han demanat que s’inclogui el règim d’incompatibilitats que regeix entre els regidors. Aquesta mesura permetrà dotar de més contingut polític a aquests organismes ja que podran formar-ne part persones especialistes en cada tema a tractar, segons apunta la CUP.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid