Albiol
García Albiol i Saltiveri no retornen els mòbils d'alta gamma a l'Ajuntament de Badalona

L'exalcalde del PP a Badalona no vol retornar un telèfon d'alta gamma (un iPhone 6 Plus) i dos iPads o tauletes electròniques, mentre Fernández Saltiveri es nega a retornar l'iPhone 6 i d'un ordinador portàtil

04/07/2015 Política

El Punt-AVUI explica avui que el nou govern de Badalona (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) va donar l'ordre ahir a l'empresa Telefónica de tallar dues línies de telèfon,  la del número de mòbil de l'exalcalde Xavier Garcia Albiol i del conegut ultra i membre del PP Albert Fernández Saltiveri, l'exconseller delegat de Badalona Comunicació.

Després de donar-los un marge de dies per retornar els mòbils, que són propietat de l'Ajuntament i és un servei que només es presta als regidors i responsables tècnics fins que expira el mandat, tots els carrers electes i personal del govern anterior els han retornat, excepte Albiol i Fernàndez Saltiveri.

Segons fonts municipals, i tal i com descriu la notícia, han fet cas omís de l'ordre. L'exalcalde del PP deu un telèfon d'alta gamma (l'únic iPhone 6 Plus que consta a l'administració) i dos iPads o tauletes electròniques. A més, cada aparell tenia contractada una línia independent de connexió a internet. Per altra banda, Fernández Saltiveri disposa d'un iPhone 6, que aviat quedarà sense servei, i d'un ordinador portàtil. Quan la setmana passada va ser destituït com a coordinador dels mitjans públics, es va comprometre, mentre signava la liquidació d'uns 3.000 euros, a retornar tot el material electrònic.

El Punt-AVUI també explica que en el mandat anterior els regidors i càrrecs de confiança es repartien els telèfons en funció del rang que ocupessin a l'administració i mitjançant un sistema piramidal. L'alcalde era l'únic polític que gaudia de la gamma més alta d'iPhone, l'iPhone 6 Plus, i després la categoria anava baixant. Els tinents d'alcalde tenien un iPhone 6; els regidors delegats, un iPhone 5S; els coordinadors, un iPhone 5C, i els membres de l'oposició s'havien de conformar amb un Samsung Galaxy.