Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Els jubilats de les Illes critiquen la contractació de càrrecs de confiança i els seus sous del nou govern
31/07/2015 Política
Jubilats per Mallorca dóna suport a SOS Menorca Jubilats per Mallorca dóna suport a SOS Menorca

Jubilats per Mallorca i Padrines i padrins flauta han manifestat en un comunicat que lamenten que no hagin tingut en compte la seva proposta pel que fa la contractació de càrrecs de confiança, tal com s’ha demostrat en el decurs de les darreres setmanes, descomptat el fet de la nul·la idoneïtat d’un bon nombre de càrrecs nomenats, segons la nostra opinió, i de les abusives retribucions que s’han fet públiques.

Consideren que s’ha perdut una magnífica oportunitat de netejar la imatge dels polítics, prioritat de caràcter estratègic perquè han estat precisament les diferents formes d’abús de poder allò que ha desprestigiat la gestió dels diferents governs, d’ençà que l’any 1976 es va encetar l’anomenada transició democràtica, just després de la mort del dictador Franco.

Posen un exemple concret d’això "que deim és que pocs dies després que la conselleria de Sanitat fes públic que quinze mil persones, emigrants encara en situació legal no regularitzada, tendrien accés a la sanitat pública, la sindicatura de comptes ha informat que el salari de 100 alts càrrecs de la Conselleria supera els 90.000 euros cada any per a cada un d’ells. La comparativa és clara, repartir misèria entre molts i riquesa entre pocs".

També expressen el desacord amb el fet que gairebé totes les administracions hagin reconegut l’augment de contractacions d’assessors i càrrecs de confiança fins al màxim legal i que ho hagin volgut excusar dient que prendran mesures compensatòries, per a l’estalvi de diners públics, sense concretar-les, o tan ridícules com és ara la suposada supressió de vehicles oficials, ben aviat matisada, o la congelació de salaris d’alguns polítics. Volem recordar que els pensionistes i els funcionaris ja fa molts anys que tenen els sous congelats i que no són sous equiparables, ni de prop fer-hi, als que cobraran polítics i assessors.

Finalment, lamenten el continuisme d’aquesta dinàmica institucional, rutina política que qualificam com a conservadora i que no té altra finalitat, en un 90% dels casos, que la de conrear el clientelisme polític, aquest corporativisme de partits que consolida estructures de poder intercanviables entre persones i formacions polítiques que no arriscaran el seu privilegi de proximitat al poder o el sou d’agent auxiliar. "En això consisteix el clientelisme polític", afirmen contundentment.

Proposta de Jubilats per Mallorca i Padrines i padrins flauta

Fa sis mesos van proposar que els partits polítics contemplassin la conveniència de reduir a la mínima expressió la contractació d’assessors i càrrecs de confiança, en cas de poder formar nous governs d’esquerra a les diferents institucions. La proposta que vàrem fer arribar als partits tenia un doble objectiu:

a) Fomentar l’oferta pública d’ocupació; és a dir, llocs oficials de feina estable i oberts a oposicions. Aquesta proposta contemplava el canvi de partida pressupostària, els diners destinats a la contractació d’assessors i càrrecs de confiança passaria a dotar les retribucions de les places públiques tretes a concurs, la qual cosa estalvia, endemés, un augment de l’endeutament públic.

b) Aquesta proposta també perseguia una millora de la projecció, imatge pública, del nou Govern perquè eliminava d’arrel la pràctica denominada conreu del clientelisme polític, motiu de descrèdit de la classe política i, per extensió, de la democràcia.

 

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid