Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
300 anys de Resistència
El Tricentenari illenc a Barcelona

El passat 11 de juliol 2015 es va commemorar el tercer centenari de la conquesta borbònica de Mallorca, a la fi de la Guerra de Successió

29/07/2015 Política

Des d'ahir i fins el diumenge 30 d’agost, El Born Centre Cultural de Barcelona aplega l'exposició "1715. La fi del Regne enmig del Mar?" on es relata la conquesta dels exèrcits de Castella i de França, amb l’ocupació i subjugació del Regne de Mallorques i del conjunt de la nació catalana, aquest mes fa 300 anys en clau.

La mostra, presentada per l’OCB, la Comissió Cívica del Tricentenari 1715-2015 i El Born CC, exhibeix com a motiu general una aquarel·la de Pere Capellà amb la imatge d’un corn marí, instrument d’avís entre els maulets de les talaies i torres de defensa de Mallorca i les Pitiüses, com a símbol de resistència dels defensors. Els dotze plafons que conformen la mostra, són en català, però s'han elaborat fulls de mà traduïts a l'anglès i al castellà.

L’exposició, comissariada per l’escriptor Bartomeu Mestre, ha comptat amb la supervisió d’historiadors, filòlegs, il·lustradors i investigadors (Antoni I. Alomar, Josep Catà, Teresa Clota, Bernat Joan, Isidor Marí, Antoni Mas, Llibertat Mestre, Jordi Miravet, Guillem Morro, Antoni Muñoz, Jordi Peñarroja, Damià Pons, Francesc Riart, Enric Ribas, Eva Serra, Cristòfol Soler, Miquel Àngel Tortell…). La luctuosa circumstància de la recent i sobtada mort de Llorenç Buades, autor de la cronologia, ha determinat lamentablement dedicar-li la mostra in memoriam.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid