Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Correllengua
El Correllengua 2015 inicia el seu recorregut amb un gran acte d’homenatge a Ovidi Montllor

Fernàndez ha remarcat la importància dels homenatges populars, des de la gent, i Toti Soler, ha glossat el vessant musical d’Ovidi Montllor fent un parlament emotiu i farcit d’anècdotes viscudes amb el cantant valencià

04/07/2015 Llengua

La Vila de Gràcia, la vila on Ovidi Montllor va passar bona part de la seva vida, ha acollit aquest vespre l’acte d’inici del Correllengua 2015. El Centre Cultural La Violeta s’ha omplert de gom a gom per fer un sentit homenatge a l’artista alcoià. Marc Prohom, coordinador nacional del Correllengua, ha obert la dinovena edició del moviment fent esment dels objectius del Correllengua d’enguany, destacant la voluntat de potenciar l’accés del moviment al món de l’escola.

Els assistents a l'inici del Correllengua han pogut gaudir d’un petit repertori musical amb acordió diatònic, i de la intervenció de Toti Soler, que ha glossat el vessant musical d’Ovidi fent un parlament emotiu i farcit d’anècdotes viscudes amb Montllor. Després d’una lectura de versos, el diputat de la CUP David Fernàndez ha fet un repàs a l’Ovidi social i polític. Fernàndez ha remarcat la importància dels homenatges populars, des de la gent, que s’estan impulsant arreu i ha destacat que avui en dia Montllor i el seu missatge continua plenament vigent i essent tot un mirall i referent per a les reivindicacions que cal afrontar avui. La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa ha estat l’encarregada de cloure la primera part de l’acte i ha remarcat el paper fonamental del CAL com a entitat de foment de l’ús de la llengua.

La celebració ha continuat a la plaça de la Vila de Gràcia. Aquesta segona part ha comptat amb la participació d’Aleix Cardona, de Som Països Catalans, i de Raimundo Viejo, Regidor del Districte de Gràcia.

Jaume Calatayud  i Vicente Monera han interpretat l’espectacle poeticomusical ‘Memòria Viva’, que ha fet un repàs a la vida i l’obra de Montllor. Finalment, ha arribat el tradicional moment de la lectura del Manifest del Correllengua. El president de l’Orfeó Gracienc, Ramon Botet, ha estat l’encarregat de llegir el text, elaborat pel sociòleg Salvador Cardús.

A partir d’avui i fins al 7 de novembre, el moviment recorrerà centenars de viles, pobles, barris i ciutats d’arreu del territori i recordarà els vint anys de vacances d’Ovidi Montllor.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid