Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sindical
Concentració a Tarragona en solidaritat amb els represaliats del Cas Expert

El judici del Cas Expert està previst per al dijous 9 de juliol a les 10 hores en el jutjat nº2 de Tarragona, on també hi ha convocada una concentració a partir de les 9:30

04/07/2015 Laboral
Concentració a Tarragona en solidaritat amb els represaliats del Cas Expert Concentració a Tarragona en solidaritat amb els represaliats del Cas Expert

El proper 9 de juliol està prevista la vista oral al Jutjat Penal número 2 de Tarragona per les imputacions derivades de les agressions policials que es van donar durant un conflicte laboral, una situació que es remunta a  fa 11 anys arran del tancament de l’empresa Expert Polymere, al municipi de l’Arboç (Baix Penedès).

Quatre antics treballadors i treballadores de l’empresa i dos companys de la CGT estan amenaçat per la possibilitat de condemnes a penes de presó d’entre tres anys i dos mesos, i quatre anys i sis mesos, així com d’importants multes econòmiques.

Fa dues setmanes CiU, ERC, PSC, ICV i la CUP van demanar des del Parlament que s’arxivés el cas Exper

 

Contradenúncies de la Guàrdia Civil: manual de repressió i venjança

Pedro Duque, secretari general de la Federació Comarcal del Baix Penedès, i en Juan Antonio Soler, exsecretari general de la Federació Intercomarcal de l’Alt Penedès Garraf, tots dos actualment jubilats, estan encausats per uns fets que es van produir durant la tramitació de l’ERO per tancament de l’empresa, ja fa onze anys.

El 20 de juliol del 2004 s’estaven duent a terme negociacions entre la direcció de l’empresa Expert Polymere i el Comitè d’Empresa de la mateixa, acompanyats per dos assessors sindicals de la CGT, relatives a un ERO d’extinció que Expert havia presentat. Durant la reunió entre la direcció i els representants dels treballadors, els membres de la plantilla, que ja havien finalitzat el seu torn de treball, es trobaven dins del recinte de la fàbrica, tot esperant a ser informats del resultat d’aquesta reunió.

Un cop acabada la reunió, el Comitè i els assessors van informar a l’assemblea de treballadors sobre l’estat de les negociacions. Durant la celebració de l’assemblea diversos efectius de la Guàrdia Civil van aparèixer prop del recinte de l’empresa, com passava habitualment durant la presentació de l’ERO. Però aquell dia es va produir una càrrega de la Guàrdia Civil contra els treballadors que encara es trobaven allà reunits i dins del recinte de la fàbrica, de forma gratuïta.

Els treballadors agredits durant la càrrega van presentar denúncies contra els guàrdies vivils per lesions als Jutjats del Vendrell. En aquestes denúncies constava com a testimoni la resta de la plantilla que es trobava a l’assemblea. Posteriorment, i com a reacció, la Guàrdia Civil va presentar una contradenúncia en forma de venjanda contra treballadors i testimonis. Aquesta contradenúncia va derivar en un procés penal que afecta els quatre treballadors i dos assessors sindicals, malgrat que l’empresa Expert no va interposar cap denúncia tot i que els fets es van produir dins de les seves instal·lacions.

Onze anys després dels fets i del tancament d’Expert, quan els afectats esperaven que l’expedient ja s'hauria estat arxivat, es reobre un judici amb petició per part de la Fiscalia de penes de presó i multes econòmiques contra els treballadors i sindicalistes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid