Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets dels animals
El Principat es declara lliure de circs amb animals

La modificació de la llei de protecció animal ha estat possible gràcies als vots a favor de la CUP, CiU, ERC, PSC i ICV. Mentre que Ciutadanos s'ha abstingut i sols el PP ha votat en contra.

26/07/2015 Drets i Llibertats

El Parlament de Catalunya ha aprovat una modificació de la llei de protecció animal per prohibir els espectacles de circ amb animals salvatges. Com s'ha demostrat pels nombrosos estudis i investigacions per part de les entitats de defensa dels dets dels animals, els número que realitzen els animals són producte de salvatges entrenaments que es realitzen per trencar el comportament normal des animals que són obligats a realitzar-los contra la seua naturalesa amb llargs períodes on no es dubta en utilitzar la tortura i el maltractament.

La norma no concreta quines espècies animals concerneix, però els promotors asseguren que científicament i jurídicament és prou clar. Aquest canvi ha estat interpretat per CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA i la CUP, que han votat a favor de la proposta, com un pas endavant en la protecció animal. El PP ha estat l'únic grup que hi ha votat en contra, perquè considera que el canvi no era necessari. Ciutadans s'ha abstingut adduint que es 'criminalitza' als professionals del circ.

Val a dir també que la norma també marca el plaç de tres mesos per a crear un observatori que puga recomanar que s'incloga alguna espècie més per tal de protegir-la. A partir d'ara, la reforma estableix una moratòria de dos anys per tal que els circs i les empreses d'aquest sector puguen adaptar-se a la nova iniciativa.

La iniciativa ha estat promoguda pels grups de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP, però abans d'arribar al debat final el Consell de Garanties Estatutàries va haver de fer-ne, a petició del PP, un dictamen segons el qual no es vulnera ni la constitució espanyola ni l'estatut de Catalunya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid