Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUSKAL HERRIA
Absolen la periodista Iraitz Salegi i set membres d'Ernai

Acusats per "enaltiment del terrorisme" per un acte polític que es va dur a terme en el festival de música Gazte Danbada de 2013.

01/07/2015 Internacional

L'Audiència Nacional espanyola ha absolt la periodista de Topatu.info Iraitz Salegi i set membres d'Ernai que van ser jutjats acusats "d'enaltiment del terrorisme" per la la presentació de l'organització juvenil de l'esquerra abertzale Ernai en el marc del festival de música Gazte Danbada que es va celebrar el 2013 a Orduña.

El judici es va iniciar el 28 de maig, però la sessió es va suspendre i es va ajornar fins a l'11 de juny en exhibir els joves samarretes amb les imatges dels set joves condemnats pel tribunal especial recentment i recrear un mur popular entre consignes d'euskal gazteria, aurrera.

Enn la represa del judici, la presidenta del tribunal, Ángela Murillo, va ordenar que aquest se celebrés sense públic i sense premsa.

La Fiscalia va mantenir una petició de 18 mesos de presó per Salegi i un dels membres de l'organització juvenil, i de 24 mesos per als altres sis.

Al principi també va acusar al recentment mort Periko Solabarria, a qui finalment va retirar l'acusació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid