300 anys de resistència
"Ona Mediterrània" commemora el Tricentenari en 15 programes

De 55 minuts de durada, n'hi haurà de dedicats a la commemoració del Tricentenari al Principat de Catalunya i del País Valencià. La part final de la sèrie estarà dedicada al futur de Mallorca i els Països Catalans i al Dret a Decidir.

07/07/2015 Hisṭria
"El Tricentenari", aquest és el nom de la sèrie de quinze programes que dedicarà Ona Mediterrània a l'efemèride que es commemora enguany i de manera especial aquest mes de juliol.

La sèrie va començar ahir amb una entrevista a Miquel Calçada realitzada el 23 de setembre de 2014, sobre tasca dels mallorquins en la defensa de Barcelona i el documental "La Resistència"  l i es perllongarà durant les tres setmanes següents. Els programes s'emetran en directe cada dia de dilluns a divendres de 12 a 13 h i seran redifosos en altres horaris. En aquesta sèrie es volen encabir totes les iniciatives que han sorgit durant la commemoració del Tricentenari 1715-2015.

Llibres, audiovisuals i discs publicats, conferències i actes commemoratius en general, tendran ressò en el programa que comptarà cada dia amb una persona convidada que parlarà d'un aspecte diferent de la Guerra de Successió i de les conseqüències que va tenir per a Mallorca.

La història serà un dels ingredients importants, però la contextualització a nivell social, econòmic, cultural… també hi tindrà un paper essencial. Dels quinze programes de 55 minuts de durada, n'hi haurà de dedicats a la commemoració del Tricentenari al Principat de Catalunya i del País Valencià. La part final de la sèrie estarà dedicada al futur de Mallorca i els Països Catalans i al Dret a Decidir.