Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
28J
Milers de persones celebran la Diada de l’alliberament LGTBI amb marxes reivindicatives

Enguany, diversos col·lectius i moviments populars més enllà dels col·lectius LGTBI han participat en la diada i d'altra banda, també s'ha constat el canvi polític sorgit el passat 24-M.

28/06/2015 Gènere

Barcelona, València i Palma van aplegar les marxes més nombroses de la Diada de l’alliberament LGTBI durant la jornada d'ahir. Aquest migdia, coincidint amb el 28-J, altres indrets com Girona i Tarragona prenen el relleu.

A Barcelona, la manifestació per l'alliberament de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals va aplegar més de vuit persones. Va transcórrer pel centre de la ciutat, des de la plaça de la Universitat fins a la de Sant Jaume, sota el lema "El meu cos, un camp de batalla" i estava convocada per les entitats de la Comissió Unitària 28 de Juny.

El manifest que s’ha llegit a la plaça de Sant Jaume ha volgut recollir les diverses reivindicacions i sensibilitats del col·lectiu LGTBI. S’hi recorda amb orgull que Catalunya ha estat el primer país del món a tenir una llei específica contra la LGBTI-fòbia, però s’adverteix que, vuit mesos després de ser aprovada, més de la meitat dels preceptes no han començat a aplicar-se.

També recorda que el 1977, el 28 de juny, es va convocar a les Rambles la primera manifestació de l'alliberament al país. Per manifestar que "Avui rebem l'herència d'aquelles persones que es van rebel·lar per a què avui puguem continuar avançant i resistint pels nostres drets. Ens reunim per a alçar la veu, per a lluitar contra les mentides, la negació, els mites, les distorsions, la injustícia, les discriminacions i exigir canvis, tant com per a mantenir els drets aconseguits".

A València, la marxa va aglutinar vora 4.000 presones sota el lema "Lleis per la igualtat real ja". Es va iniciar a la plaça del Paterr i va finalitzar a a plaça de l'Ajuntament, on es va escenificar el rebuig social al qual es veuen sotmesos els membres del col·lectiu LGTBI.

Fani Boronat de la coordinadora del Col·lectiu Lambda va assegurar que en la manifestació d'enguany han participat per primera vegada 12 col·lectius socials, entre els quals destaca la incorporació dels Iaioflautes o la PAH. "La lluita per la igualtat no ha de quedar-se en els col·lectius LGTB, ha de ser una reivindicació de tota la ciutadania", va puntualitzar.

A Palma, a manifestació, va ser una de les més multitudinària que en les dues edicions anteriors, va aplegar una gran quantitat de cares conegudes de l'àmbit polític tant de l'Ajuntament de Palma com a representants del Parlament balear. La marxa convocada per Ben Amics, va sorti de la plaça de Cort i va acabar al parc de la Feixina. 

Tan a Barcelona com a a València i Palma, hi van participar membres de les diverses organitazcions l’Esquerra Independentista

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid