Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Eleccions 2015
La candidata del PSIB a la presidència es compromet a derogar el TIL i la Llei de Símbols

També ha anunciat les primeres decisions “de xoc” que prendrà seran per afrontar la pobresa i l’exclusió social.

29/06/2015 Política

En el debat d'investidura de la IX Legislatura al Parlament balear la candidata del PSIB a la presidència del Govern, Francina Armengol, ha anunciat les primeres mesures que prendrà l'executiu en el primer Consell de Govern. Entre d'altres, la socialista ha volgut destacar la derogació immediata del Tractament Integrat de Llengües, així com de la Llei de Símbols.

També ha anunciat les primeres decisions “de xoc” que prendrà seran per afrontar la pobresa i l’exclusió social. “Donarem suport a les persones sense feina. Estimularem el treball digne. Retornarem les 20.000 targetes sanitàries, que seran el primer per una millor sanitat pública, universal i de qualitat”, ha dit.

Una altra de les mesures urgents serà implantar una moratòria d'instal·lació de grans superfícies, per tal de protegir i impulsar el petit i mitjà comerç de les Balears. Un altre dels punts que ha destacat Armengol és l'aplicació d'un impost turístic, la finalitat del qual és "la reinversió en el sector i ajudar un país a ser més sostenible no és una reivindicació, sinó una obligació".

Pel que fa a la ràdio i televisió publiques, IB3, ha explicat que n'impulsaran una «reconversió profunda» i ha manifestat que «els ciutadans tenen dret a una informació veraç, plural i objectiva» i hi ha afegit que «els mitjans públics han de complir la seva funció de servei públic i contribuir a la cohesió territorial de la comunitat i la normalització de la llengua catalana». Per vetllar per aquests drets dels ciutadans, ha assegurat que el nou govern crearà el Consell Audiovisual de les Illes Balears.

Aquest dimarts dia 30, a partir de les 11 h es reprendrà la sessió. En aquesta segona part del Debat d'Investidura els diferents grups tindran dret a intervenir durant un màxim de trenta minuts. Armengol podrà fer ús de la paraula tantes vegades com ho consideri precís. Una vegada acabat el debat es procedirà a la votació que designarà Francina Armengol presidenta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid