Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ruptura democràtica
Esquerres d'Espanya donen suport a la independència

Representants andalusos, gallecs i castellans comparteixen arguments a Cornellà de Llobregat

20/06/2015 Política

La lluita social i la lluita nacional van estrictament lligades. Aquesta és una de les conclusions de l'acte 'La República Catalana: un pont de llibertat, justícia i progrés', dut a terme aquest dissabte a la tarda a Cornellà de Llobregat i estava organitzat per Esquerres per la Independència.

El col·loqui ha estat conduït pel periodista Roger Tugas, qui ha fet una breu introducció històrica sobre el paper de les esquerres catalanes en el moviment sobiranista català. Tot seguit, el representant del Sindicato Andaluz de Trabajadores Néstor Salvador ha posat l'accent en la “solidaritat entre pobles d'Espanya”. A més, s'ha referit a l'apoderament de la classe treballadora i ha assenyalat que “les oligarquies no volen perdre la independència perquè poden perdre els seus privilegis”.

Per la seva part, el catedràtic madrileny Ramon Cotarelo ha explicat que “si fos veritat que la reivindicació nacional és només de la burgesia no s'haguessin creat molts estats del segle XX”. També ha afegit que “la pràctica diu que si tens un moviment popular interclassista, el poder de canvi és aquest, cap altre”. En forma de comunicat, l'organització gallega Anova Irmandade Nacionalista ha disculpat la seva absència i ha expressat el rotund suport al procés que viu Catalunya. Així mateix l'exdiputada d'ICV i membre del secretariat de l'ANC, Carme Garcia, ha emfatitzat que “la veritat oportunitat per aconseguir una millora social i per tant de felicitat per a la població comença amb la construcció d'un estat propi”. Garcia ha confessat que té “família arreu d'Espanya, i del món, i cap frontera ens separa”. El quart ponent ha estat el primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia, Frederic Prieto, qui s'ha referit a la importància de “mantenir la cohesió social, fer el procés des de baix, basant-nos en les pròpies experiències”.

Entre els prop de 200 assistents a l'acte, celebrat al Patronat Cultural i Recreatiu, s'hi trobava la vicepresidenta Primera del Parlament, Anna Simó (ERC), els diputats David Companyon (EUiA) i Sara Vilà (ICV), la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, la vicepresidenta de l'ANC Rosa Alentorn i el president de Súmate, Eduardo Reyes. La nota final a la jornada ha estat la canço d'Ovidi Montlló 'Tot explota pel cap o per la pota”.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid