Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicació
El Premi Ramon Barnils, l’Anuari Mèdia.cat i la col·lecció Periodistes entre les prioritats del GPRB

Els socis de l’entitat han celebrat la 16a Assemblea General Ordinària aquest dissabte

08/06/2015 Comunicació

Aquest passat dissabte, 6 de juny, el Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) ha celebrat la seva 16a l’Assemblea General Ordinària de socis  a la Fundació Jordi Sierra i Fabra, que ha cedit l’espai per l’ocasió. L’Assemblea ha aprovat les principals línies de treball de Grup Barnils per al proper curs que aniran centrades en una doble vessant: d’una banda, a consolidar tots els projectes que té en marxa el Grup i, de l’altra, a reforçar l’estructura i el funcionament de l’entitat.

La recuperació del Premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació havia estat un dels objectius del Grup els darrers anys i finalment  aquest curs s’ha convertit en una realitat. La seva realització i l’impuls d’una nova edició seran una de les prioritats del nou curs 2015-2016. Així mateix, el Grup fer créixer i consolidar la resta de projectes que té en marxa. L’Observatori Mèdia.cat treballarà per ampliar els seus continguts i les seves col·laboracions amb altres agents del sector per tal de donar una millor cobertura del món mediàtic de l’espai comunicatiu català. Al capdavant del projecte hi haurà el periodista Joan Canela, nou editor de l’Observatori.

L’Anuari dels Silencis Mediàtics tindrà una nova edició, la sisena, que prendrà com a base els canvis incorporats enguany i estarà format per 12 reportatges d’investigació, 12 calendaris dels silencis mediàtics, almanacs diversos elaborats a través del periodisme de dades i alguna novetat. La periodista Elisenda Rovira serà de nou la coordinadora del projecte. La col·lecció Periodistes, que aprofundeix en temàtiques que els mitjans convencionals han passat per alt i de la qual s’acaba de publicar el quart volum, també continuarà sent una de les prioritats del Grup. Actualment ja està treballant en un cinquè volum que sortirà a finals d’aquest any i s’estan buscant nous temes per als següents llibres.

A nivell intern, de cara al proper curs el Grup es proposa reforçar l’estructura del Grup i millorar-ne el seu funcionament. A través d’un pla d’acció, el Grup vol conèixer millor la realitat del seu socis per fomentar-ne la interrelació i ampliar-ne la implicació amb les activitats del Grup. L’entitat també es planteja augmentar la seva base social, després que aquest any hagi arribat als 130 socis.   A nivell territorial les prioritats seran mantenir i revitalitzar els nuclis d’Osona i de Ponent.

L’Assemblea, a la qual han assistit una trentena de socis, també ha valorat el treball de la Junta durant el darrer any i ha votat la reelecció de l’equip gestor al capdavant del qual continuarà David Bassa. Elisenda Rovira, coordinadora de l’Anuari Mèdia.cat prén el relleu a la vicepresidenta de Roger Palà, que en aquest nou curs passa a ser vocal. Els també vocals Lluc Salellas i Jordi Borda cedeixen el seu lloc a la Junta a na Bel Zaballa i n’Anna Bonet. Finalment, l’editor de Mèdia.cat, Joan Canela, s’incorpora també a la Junta, que enguany tindrà representació dels dos nuclis del Grup de la mà de Miquel Andreu, del nucli de Ponent, i Irene Ramentol del d’Osona.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid