28J
Celebració a Girona de la Diada de l’alliberament LGTBI

S'ha demanat la implementació de la llei contra l'homofòbia a comarques gironines per part de totes les administracions, i en particular per part de l'ajuntament de Girona.

28/06/2015 Gènere

Avui 28 de juny diada internacional de l'alliberament de Lesbianes, Gais, Transexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) la Comissió Unitaria 28 de Juny ha organitzat una concentració a la Rambla Llibertat cantonada Pont de Pedra.

A la concentració han participat diferents forces polítiques de Girona com la CUP, ERC, ICV-EuiA o ciutadans, i regidors de l'ajuntament com la Laia Pèlach, en lluc Salelles, Maria Mercè Roca entre d'altres.

En l'acte s'ha llegit el manifest unitari a nivell de Catalunya «els nostres cossos són un camp de batalla i no estan al servei del sistema heteropatriarcal. LLIBERTAT SEXUAL, DRET AL PROPI COS»

També s'ha demanat la implementació de la llei contra l'homofòbia a comarques gironines per part de totes les administracions, i en particular per part de l'ajuntament de Girona. S'ha denunciat els dos casos mes greus d'homofòbia, el del matrimoni d'homes residents a Ordis (Alt Empordà) als quals se li va pintar el cotxe amb amenace de mort i esvàstiques, i el cas molt greu de mobing en un centre educatiu de Girona on la família del noi s'ha vist obligada a demanar el canvi de centre pel mobing patit pel noi de 14 anys.

Una vegada finalitzada la concentració els participants han anat fin la plaça Catalunya on han repintat un pas de vianants amb els colors de l'arc de Sant Martí, sota els crits de pintem Girona de colors, pintem Girona de diversitat.

El dimarts dia 30 continuaren els actes amb un debat a la seu sindicals de CCOO i UGT, a les 19h, amb el tema de l'homofòbia al món laboral.

Les activitats d'aquest 28 de juny finalitzaran amb l'estrena de tres pel·lícules del festival FIRE al cinema Truffaut amb un repertori de tres pel·lícules de temàtica gai i lesbiana:  LiltingBorn this Way i Appropriate Behaviour ( 2, 6 i 9 de juliol) . Les pel·lícules del FIRE!! són una mostra del millor cinema actual de tot el món al voltant de la diversitat afectiva i inclou una visió educativa per ajudar a canviar les mentalitats cap a la normalització de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals.