Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"País Valencià...ni tutelat, ni acomplexat"
03/06/2015 Maria Isona

Per Maria Isona, coordinadora del Col·lectiu Reconstruint Fuster, i de la membre del PDaD

Aquests dies al País Valencià vivim entre l'alleujament de veure que el PP ha perdut la majoria absoluta, la il·lusió per les perspectives de canvi i el patiment esperant una "fumata" blanca resultant dels contactes Compromís-PSOE- Podemos.

Pendents cada dia de premsa escrita i digital, de ràdios i televisions forasteres, a excepció d'algunes TV locals i comarcals, laveupv i de Ràdio Terra, passem dies i dies fen quinieles i malabarismes mentals sobre com quedarà el repartiment, i si tindran el suficient trellat i responsabilitat per a gestionar allò que han dit les urnes i el que demana la gent al carrer.

Molts de nosaltres vivim en un ai!!, pensant si el nostre País serà capaç d'aprofitar aquesta oportunitat per a eixir del forat on es troba, o si estem davant d'una reedició de la transició del 78 que ens va obligar a ser valencians alienats i endeutats, per a sempre.

Tot el que necessitem urgentment, convertir en realitat els cinc eixos programàtics que han consensuat Compromís PSOE i Podemos depén d'anar a Madrid a exigir que deixen de dessucar-nos, perquè si és cert que el PP ha robat i ha deixat la caixa buida, també és cert que el nostre principal problema és el model de finançament, el pitjor de l'estat espanyol. A la caixa no arriben els recursos...i els pocs que arribaven els furtaven...

Hem anat a votar, hem lluitat al carrer i batallem cada dia perquè volem que el nostre País camine cap avant, però amb dignitat, sense tuteles, sense autocensura, sense complexos. No comenceu a tocar els nassos amb l'ara no toca, perquè ara sí que toca, ara toca:

- lluitar pel dret a l'habitatge, EN VALENCIÀ


-lluitar per la nostra escola, EN VALENCIÀ


- lluitar per la sanitat universal, EN VALENCIÀ


- lluitar per la dependència, EN VALENCIÀ


- lluitar per les rendes bàsiques, EN VALENCIÀ


- lluitar per uns mitjans de comunicació propis i plurals, EN VALENCIÀ


- lluitar contra la degradació del territori, EN VALENCIÀ


- lluitar pels drets de la classe treballadora, EN VALENCIÀ


I així amb totes les lluites, exigir el que ens pertany com a valencians i valencianes que som, que no és tan difícil caram!! NORMALITAT se'n diu. Separar la lluita social de la nacional és una estafa, d'haver volgut això la gent haguera votat massivament a podemos i ciudadanos que es passegen per ací amb eixe discurset.

No volem un Ximo Puig president a les ordres de Pedro Sanchez, incapaç d'exigir allò que ens pertany mentre dóna quatre duros per a què ens entretenim fent "cultureta". Com tampoc volem a una Mònica Oltra presidenta rient les gràcies a Pablo Iglesias, i declarant la possibilitat d'anar plegats a les generals, quan el seu partit fa anys que es reivindica com a partit d'obediència exclusivament valenciana. A Montiel per descomptat, no el vull de president de cap de les maneres. Esperem que hi haja trellat i coratge per afrontar aquest "nou temps".

Patiment..... Sembla ser que al País Valencià, tot ho fem amb patiment, de tota manera tenim l'obligació de mantenir-nos escèptics i crítics, el canvi de govern no justifica la desídia i la desmobilització, ací no està tot guanyat i cal organitzar-se.

 

"els qui creiem que els valencians podem ésser un poble sa i coherent, els qui ansiem per al nostre País una plenitud nova" Joan Fuster i Ortells a Nosaltres els valencians.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid