Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
discriminació lingüística
Nova agressió lingüística en un servei de salut a s'Arenal
30/05/2015 Llengua
Nova agressió lingüística en un servei de salut a s'Arenal Nova agressió lingüística en un servei de salut a s'Arenal
Biel Barceló Tomás, veí de s’Arenal, ha assegurat que divendres va acudir al centre sanitari de la barriada on, en primera instància, no va poder exercir el seu dret a parlar en català, segons informa dBalears.

Barceló, segons ha explicat a dBalears, es dirigí al taulell de recepció on el va atendre un senyor de mitjana edat que feia ús de la llengua castellana. «Em vaig dirigir a ell en mallorquí explicant-li quin era el motiu de la meva visita i la seva primera resposta va ser, literalment, ‘me puede hablar en español?’ li vaig respondre que jo tinc dret a ser atès en la meva llengua que també és pròpia i oficial de les Illes Balears i que així anava a fer-ho, la seva resposta va ser que continués amb la meva explicació, però veient la seva expressió de desgrat per la situació, li vaig preguntar si entenia el que li deia i la seva resposta va ser que no», ha assegurat.

L’usuari, davant els dubtes sobre el coneixement de la llengua pròpia del recepcionista, va sol·licitar ser atès per una altra persona que el pogués entendre amb normalitat. «En aquest moment s’aixeca del seu seient amb gest airejat per anar a avisar a una companya, el que vaig creure escoltar des de l'altre costat de la porta per la qual ell havia desaparegut, va ser: 'puedes salir? Que hay uno que no quiere que lo atienda en español'», ha afirmat.

Coaccions

A més, segons la seva versió , el funcionari va abandonar el seu lloc molt aïradament i mentre es dirigia a una altra estada del centre de salut, «va dir en veu alta i clara: 'Esto es el servicio Nacional de Salud y se habla en español'». Barceló ha afirmat que l’incident representa una «clara coacció» als seus drets i un atac a la seva llengua materna que és oficial a la Illes Balears.

Barceló, en aquest sentit, ha volgut reiterar que amb aquesta denúncia pública vol que es prenguin les mesures oportunes «per evitar que aquestes situacions puguin repetir-se, tant al citat centre de salut com en qualsevol altre lloc depenent de les administracions públiques de la nostra Comunitat».

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid