Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alternatives
Les Barraques de Reus presenten el seu cartell amb Zoo, Ebri Knight i Boikot
28/05/2015 Cultura

Aquesta tarda la Coordinadora de Barraques de Reus ha presentat en públic el cartell que han preparat per l'edició d'aquest any. El festival, que arrencarà el 19 de juny al Parc de Festa i que s'allargarà fins el dia 23 està organitzat per 22 entitats de la ciutat que engloben la majoria del teixit associatiu de Reus, segons ha destacat un dels membres de la coordinadora, Guillem Moreno. Les Barraques de Reus tindran el mateix pressupost que l'any passat tot i que des de l'organització es creu que s'ha pogut fer una aposta més clara per grups de qualitat i reconeguts al territori, un fet que preveu que els assistents al festival sigui superior als dels anys anteriors.

El dia 19 els grups escollits són Zoo, Green Valley, El Veïnat i els reusencs Show de Pantoja. De cara a dissabte 20 els grups que tocaran a l'escenari prinicpal seran Ebri Knight, Alquimia i els grups guanyadors del concurs Reussona 2015 que organitza l'Ajuntament de Reus. El diumenge 21 serà el torn de Pirat's Sound Sistema i Doctor Prats i també, durant la tarda, al mateix recinte de Barraques de Reus, es desenvoluparà una de les activitats noves d'aquesta edició, una tarda d'activitats de lleure per la canalla que organitzaran les mateixes entitats. «És una bona manera de fer venir infants i els seus pares en un entorn que de nit no poden fer-se seu, d'aquesta manera, aprofitant aquest espai de Barraques, els nens i nenes de Reus també podran aprofitar un dels actes més interessants de la festa major de Sant Pere», ha explicat Adrià Hipolito, responsable d'activitats de Barraques de Reus.

El darrer dia, 23 de junt, dimarts i vigília de Sant Joan, serà el torn d'Atupa, de Boikot, de Crisix i Apalanke; aquests darrers han sigut els guanyadors del concurs que cada any organitza Barraques per donar l'oportunitat a grups del territori de tocar a l'escenari d'un dels festivals més importants dels Països Catalans.

«Els nanos miserables», el cartell guanyador de Barraques 2015

L'autor del cartell d'enguany és Nacho Reigada, un jove reusenc que actualment viu a l'estranger i que va presentar al concurs del cartell de Barraques des de Costa Rica. Segons ha explicat en una conferència internacional amb els organitzadors de Barraques, «per al disseny em vaig inspirar en la pel·lícula de «Els Miserables» ja que el fort contingut revolucionari va molt lligat a l'esperit de Barraques de Reus». «També hi ha un nexe entre barricada i barraca, en aquest cas sería una barricada/barraca musical cultural», explica. «Per altra banda els nanos representen el poble popular, la gent del dia a dia i les tradicions», apunta Reigada. «Tot junt es combina per a formar un escenari on els nanos són els protagonistes de la revolució, en aquest cas cultural», puntualitza.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid