Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Direcció de TMB acomiada als treballadors malalts

Segons la COS, la Direcció està aplicant l’article 52 a) de l’Estatut dels Treballadors per a acomiadar a un empleat o empleada per una ineptitud sobrevinguda relativa a la pèrdua de capacitats en relació a la salut.

 

22/05/2015 Laboral
En aquest cas es tracta de  Vicente Curto al que volen acomiadar oferint-li 20 dies d’indemnització després que el servei mèdic de l’empresa li reconegui una malaltia neuronal i que aquesta li incapacita per a conduir.

Segons la Coordinadora Obrera Sindical (COS) de TMB,  "es demostra la crueltat amb que la Direcció desprotegeix als seus treballadors aprofitant-se de la seva malaltia per a acomiadar-lo per una miserable indemnització després de dur 14 anys com a treballador en l’empresa amb un expedient exemplar".

La solució a aquest problema és senzilla, segons la COS. "L’empresa es val d’una millora que tenim en conveni, que diu: en cas d’invalidesa reconeguda tens dret a un lloc alternatiu adaptat a la teva nova situació, per a aplicar de forma traïdora que si la invalidesa la reconeix el servei mèdic de l’empresa no tinguis dret a aquest lloc i et puguin acomiadar".

Dimarts vinent, el sindicat plantejarà a la Taula de negociació a la resta del Comitè d’empresa que no es pot seguir negociant el conveni fins que l’empresa no deixi d’actuar d’aquesta manera, posant entre l’espasa i la paret als treballadors malalts que no poden treballar en el seu anterior lloc de treball però que tenen tot el dret a tenir un lloc alternatiu.


El conveni col•lectiu té un avantatge sobre la norma que aplica la Direcció per a l’acomiadament. En el nostre cas i així es venia aplicant, tenim dret a l’adaptació del lloc de treball en cas d’incapacitat.

Aquesta opció seria la que hauria d’haver optat l’empresa en el cas del company Vicente, és més, sabent que està a l’espera d’una resolució de l’ICAM tampoc li suposaria cap problema de reestructuració.

Recordar que això et pot passar a tu. Ningú es salva d’aquesta manera d’acomiadar low cost.

Conforme duguis anys en l’empresa és fàcil que sofreixis diverses patologies derivades del nostre treball, problemes d’esquena, pròstata, etc. o que un dia practicant esport tinguis una lesió de lligament o qualsevol altra patologia que el servei mèdic decideixi que no ets apte per al teu treball i automàticament et cridin de personal per a comunicar-te que ja no formes part de la plantilla de TMB, això sí “pel teu bé”.

La solució a aquest problema és senzilla. L’empresa es val d’una millora que tenim en conveni, que diu: en cas d’invalidesa reconeguda tens dret a un lloc alternatiu adaptat a la teva nova situació, per a aplicar de forma traïdora que si la invalidesa la reconeix el servei mèdic de l’empresa no tinguis dret a aquest lloc i et puguin acomiadar.

Converteixen un article del conveni que millora la norma de l’Estatut dels Treballadors en un detriment del treballador, cosa que manca de sentit però que la Direcció ha decidit aplicar per a desfer-se de treballadors de forma barata i en silenci sense que la plantilla s’assabenti.

Si no és pel cas de Vicente això no s’hagués sabut. Ja han hagut diversos treballadors que han estat o seran liquidats d’aquesta manera.

LA SOLUCIÓ BLINDAR L’ARTICLE RECONEIXENT QUE EL LLOC ALTERNATIU, TAMBÉ, SI EL SERVEI MÈDIC DE L’EMPRESA RECONEIX QUE NO ETS APTE PER AL TEU LLOC DE TREBALL PER UNA MALALTIA SOBREVINGUDA.

Ara toca lluitar i segurament mobilitzar-te.

Dependrà de nosaltres que això s’aconsegueixi.

Dependrà de de nosaltres que readmetin al company Vicente Curto i el readaptin a un altre lloc de treball, dependrà de nosaltres que es reconegui en conveni estigui el dret esmentat com s’ha dit anteriorment i dependrà de tu, si de tu, que no torni a passar que s’aprofitin d’un estat de debilitat d’un treballador per a acomiadar-lo ja que si no lluites, no et mobilitzes i no t’impliques en aquesta causa, la teva causa, potser seràs el pròxim amb el pas del temps que et vegis en aquesta situació tan lamentable.

Dimarts que ve 26 de Maig plantejarem a la Taula de negociació a la resta del Comitè d’empresa que no es pot seguir negociant el conveni fins que l’empresa no deixi d’actuar d’aquesta manera, posant entre l’espasa i la paret als treballadors malalts que no poden treballar en el seu anterior lloc de treball però que tenen tot el dret a tenir un lloc alternatiu.

No podem deixar que la Direcció ens tracti d’aquesta manera!

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid