Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Blocs electorals
La CUP impugna els Plans de Cobertura Informativa electoral de BTV, TV3 i Catalunya Ràdio

La formació reitera el seu suport al col·lectiu de periodistes que des de fa anys lluiten per poder treballar des de la professionalitat i no des de la imposició i coacció dels partits polítics majoritaris que instrumentalitzen els mitjans públics en benefici propi.

06/05/2015 Drets i Llibertats

El recurs presentat per la CUP apel·la al pluralisme polític i la neutralitat informativa, així com la llibertat d'expressió i de premsa. Demana a la Junta Electoral que atorgui a la CUP la condició de grup polític significatiu.

Aquest vespre l’equip legal de la coalició CUP-Poble Actiu ha presentat dos recursos davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona contra els plans de cobertura informativa de la campanya electoral presentats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i Barcelona TV. La CUP ha manifestat en reiterades ocasions la seva oposició als blocs electorals imposats pels partits per entendre que actuen com a mètode de censura contra grups polítics emergents i vulnera el dret d’informació i de llibertat de premsa, tal i com denuncien els professionals del periodisme cada campanya electoral.

En els recursos es sol·licita que la Junta Electoral consideri a la CUP–Poble Actiu com a grup polític rellevant i en conseqüència requereixi a la CCMA i Barcelona TV a modificar els dels plans de cobertura incloent representació de la coalició en els debats i entrevistes en els mitjans de comunicació públics. El recurs apel·la a la presència al Parlament de Catalunya i al nombre de regidors i regidores que tant la CUP com les altres formacions integrants de la coalició com les Candidatures Alternatives del Vallès tenen a molts municipis de la demarcació de Barcelona. Recentment, la Junta Electoral Central va adoptar una decisió similar a la sol·licitada per a les darreres eleccions autonòmiques a Andalusia, i es demana que s’apliqui un criteri ajustat a la realitat política de Catalunya.

Si bé els recursos demanen la consideració de la CUP–Poble Actiu com a grup polític rellevant, també s’hi ha fet constar el criteri de la formació contra els blocs electorals, per entendre que vulneren l’article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans i l’article 10 del Conveni Europeu de Drets Humans, i ser una anomalia el dret comparat en els estats del nostre entorn.

Finalment, la formació reitera el seu suport al col·lectiu de periodistes que des de fa anys lluiten per poder treballar des de la professionalitat i no des de la imposició i coacció dels partits polítics majoritaris que instrumentalitzen els mitjans públics en benefici propi.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid