Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Privatització sanitat
La CUP i el SEPC presenten al·legacions a la creació del consorci de l'Hospital Clínic de Barcelona

Asseguren que es tracta "d'una privatització encoberta"

21/05/2015 Salut

La diputada de la CUP Isabell Vallet, la candidata de la CUP-Capgirem Barcelona, María José Lecha i el portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Luca Reventós han presentat avui un plec d'al·legacions al Consorci Hospital Clínic de Barcelona al departament de Salut en contra la creació del nou model de gestió de l'Hospital Clínic, que preveu "la connivència público-privada" i es tracta d'una "privatització encoberta". El nou model de gestió obra la porta al fet que un 49% de l'activitat del Clínic sigui privada.

Les al·legacions se centren en quatre eixos, desenvolupats detalladament: la constitució del Consorci es troba totalment injustificat i il·legítim: la indefinició jurídica que afecta actualment l’Hospital Clínic; recuperar el control democràtic de la gestió sanitària: "eradiquem els consorcis"; Oposició a la creació d’estructures complexes que allunyen a la ciutadania del control dels recursos públics i que faciliten la privatització i els Estatus preveuen, per acció o omissió, la precarització laboral de les treballadores de l’Hospital Clínic.

En roda de premsa, Vallet ha denunciat que "La opacitat és deliberada per impulsar una privatització encoberta". Maria José Lecha també ha remarcat que la creació del consorci és un "atac a la sanitat pública", donat que l'equipament és un centre "pagat amb els diners de tots"  i Reventós ha demanat que la UB acabi retirant-se del consorci, com ho ha fet la Universitat de Lleida amb el consorci sanitari de la capital del Segrià, que finalment s'ha aturat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid