Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP Figueres esdevé la tercera força de la ciutat amb tres regidors

La formació independentista valora molt positivament els resultats electorals obtinguts a Figueres. En aquest sentit, assenyala que amb 1.635 vots s’ha convertit en la tercera força de la ciutat amb 3 regidors, els mateixos que ERC, que ha estat la segona.

28/05/2015 Política

L'assemblea de la CUP Figueres ha valorat molt positivament els resultats electorals obtinguts a la ciutat. En aquest sentit, assenyala que amb 1.635 vots s’ha convertit en la tercera força de la ciutat amb 3 regidors, els mateixos que ERC, que ha estat la segona. Per l'assemblea de la CUP la nota més negativa i preocupant de la jornada electoral de diumenge és la baixa participació. Una situació que consideren que no només ha de preocupar a tots els grups municipals l'endemà de les eleccions, sinó que s'han de prendre mesures per tal que siguin molts més els veïns i veïnes que se senten cridats a participar de les eleccions.

Per la candidatura, bona part del suport que han tingut dels figuerencs es deu a la nova manera de fer política que estan portant a terme. Consideren que la metodologia d’elaboració del programa electoral, així com el procés obert d’elecció dels candidats, ha estat determinant per sumar suports.

La regidora electe Natàlia Sànchez Dipp va afirmar que “ara toca seguir pensant, aprenent, parlant, creant i decidint de manera col·lectiva per tal de construir un futur digne a la nostra ciutat”. Així mateix assegurava: “Hem pres un compromís amb Figueres i cal que estiguem a l'alçada, i ho estarem, no en tinc cap dubte, som un gran equip”.

Política de pactes

Pel que fa a possibles pactes de govern o governabilitat, la CUP ha marcat les seves línies vermelles. Com ja havien dit durant la campanya, en cap cas participaran d'un govern amb Marta Felip, ja que consideren que el model de ciutat que proposa Felip és l'oposat al seu. Així mateix, consideren que la ciutadania no entendria que es desplacés Marta Felip de l'alcaldia a partir de sumes poc coherents, ja que un govern sense CIU implicaria la suma de 5 grups.

En aquest sentit, la candidatura assegura que entre aquests grups hi ha models de ciutat molt diferents que no garantirien la solidesa que necessita un govern municipal, i tampoc serviria per desenvolupar la transformació social i política que pretén la CUP.

Per últim, la CUP diu que vol impulsar acords amb un ampli suport dels grups municipals amb temes de ciutat i cabdals pel futur de la ciutat i el benestar dels seus ciutadans. En aquest sentit, asseguren que treballaran en positiu per teixir complicitats i poder avançar amb aquest objectiu.

Pressupost de campanya

L'assemblea d'ahir també va servir per presentar les despeses de campanya, que han ascendit a 10.213,24 euros. Per la formació aquest exercici de transparència l'haurien de fer totes les formacions que concorren a les eleccions, així com explicar d'on surten els diners per finançar la campanya. En el cas de la CUP, tot el pressupost s'ha cobert amb els ingressos que ha tingut la formació els darrers quatre anys a partir de les quotes de militància, l'atribució que rep com a grup municipal a l'Ajuntament i el sou del regidor Joan Font, que l'ha donat íntegrament a la formació.

Seguir treballant per bastir l'alternativa

Durant les properes setmanes, la CUP reactivarà els grups de treball per seguir treballant per bastir una alternativa política amb opcions de ser majoritària. Per la CUP, les prioritats passen per actuacions des de diferents àmbits per tal de fer una ciutat més amable i amb més oportunitats per a tots els ciutadans. En aquest sentit, destaquen aspectes de polítiques socials, d'educació i de promoció econòmica, així com la participació ciutadana i la transparència. Per altra banda, la formació independentista assegura que el nou POUM que s'està redactant és cabdal pel futur de la ciutat, així com el futur d'ECOSERVEIS, del qual se n'acaba el contracte vigent aquesta legislatura i representa una part molt important del pressupost municipal.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid