Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga Movistar
La CGT manté la vaga indefinida d’instal·ladors de Telefónica

La CGT manté la vaga indefinida a nivell estatal mentre CCOO i UGT pacten desconvocar la seva vaga parcial amb les empreses d’instal·lació de Telefónica-Movistar

06/05/2015 Laboral

Segons el sindicat CGT, tant UGT i CCOO han tornat a desconvocar una vaga "sense comptar amb els treballadors i a canvi de molt, molt poc." Unes 10 companyies com Abentel, Cobra, Comfica, Cotronic, Dominion, Elecnor, Itete, Liteyca, Montelnor i Teleco han pactat una pujada salarial i s'han compromès a aplicar el conveni col·lectiu del sector del metall als treballadors de les contractistes i als de les subcontractistes. Amb aquest pactes s'ha aconseguit un irrisori acord perquè els treballs en cap de setmana només es puguin fer de manera "puntual i justificada."

Segons el sindicat que manté la vaga "el que estan demanant els treballadors de les subcontractes és acabar amb la precarietat i la misèria que cobren, no un pegat de misèria. I no és només una qüestió de conveni, desenes de milers de falsos autònoms segueixen en una precarietat insultant Aquesta mateixa tarda alguns empresaris han ofert engrunes a aquest col·lectiu."

Així, FESIM-CGT manté la convocatòria de vaga indefinida juntament amb altres sindicats convocants. En aquest sentit, han titllat de "miserable" aquest acord i consideren un "insult" que els altres sindicats pactin "a l'esquena dels que porten més de 30 dies de vaga."

Solidaritat de la CUP amb els vaguistes

Dilluns la CUP va acusar el Govern autonòmic de la CAC de silenciar la vaga indefinida dels treballadors subcontractats, autònoms i falsos autònoms de Movistar. El diputat per la CUP David Fernàndez va preguntar en una intervenció al Parlament al conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, si l'executiu pensava "alçar la veu contra l'abús d'una multinacional que cada any guanya milions i milions d'euros" però que genera una situació de "pobresa assalariada" a través d'"estratègies de precarització."

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid