Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'aportació positiva del valencianisme i la lluita contra la corrupció: eixos del canvi al País Valencià
Títol de la imatge Títol de la imatge

La Plataforma pel dret a decidir del País Valencià (PDaD) pensem que des de la perspectiva del dret a decidir s’ha avançat molt, s’ha fet un pas de gegant, quan la ciutadania valenciana estava farta, exhausta i sentia vergonya aliena d’uns representants polítics espanyolistes que ens han portat a la ruïna i al desastre de la corrupció, de les mesures antisocials, antiecològiques i antivalencianes (en educació, salut, cultura, drets laborals...), del tancament de RTVV i l’atac contra els nostres mitjans de comunicació en valencià, RTVV i català, TV3, Catalunya Ràdio i Canal 33, i comença una nova etapa on, tot i que ho intenten, no podran ressuscitar l’anticatalanisme i l’antivalencianisme perquè fins i tot l’empresariat valencià està ben refart i sap perfectament que aquest anticatalanisme ens ha dut a la ruïna, a una pèrdua milionària d'energies i diners, a la manca d’inversions a l’arc mediterrani, a l’intent de desfer el País Valencià, aïllar-lo en les relacions socials i comercials necessàries amb les Illes Balears i Catalunya per reactivar l’economia, la creació e llocs de treball, la protecció dels ecosistemes, la cultura i la llengua que compartim amb diversitat d'accents i unes expectatives de canvi per redissenyar les relacions amb l’estat espanyol d’una manera molt més respectuosa i equitativa, des del reconeixement del dret a decidir perquè decidim sobre els nostres propis afers i interessos. Sense imposicions des de fora del País Valencià.

Des de Brussel·les, l'eurodiputat valencià Jordi Sebastià, ha proposat que és l’hora que el País Valencià establisca relacions institucionals, comunicatives i socials amb les Illes i Catalunya per a defensar la llengua, la cultura, els interessos econòmics, socials i ecològics nostres, de l'arc mediterrani. Sense pors i sense complexes, amb diàleg amb totes i tots els qui vulguen millorar els drets i les condicions de vida de la valenciana gent a tots els àmbits. Perquè si no és ara, quan? Si no ho fem nosaltres des d’una perspectiva de responsabilitat i prudència, per eixir de l’atzucat del desastre on ens ha ficat les polítiques corruptes i espanyolistes del PP, qui ho ha de fer?

Des de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià estem molt contents/es d'haver-nos tret de sobre el pes asfixiant del PP i volem participar del gir polític que s'inicia, en què s'hauria de prioritzar, al nostre parer, la participació ciutadana, la lluita contra la repressió de les lleis mordassa, la recuperació dels drets de ciutadania, dels drets laborals i de les llibertats, la defensa dels drets humans, socials, culturals, ecològics, educatius, lingüístics, etc. i s'haurà d'activar l'exercici del dret a decidir de la ciutadania valenciana sobre fiscalitat, lluita contra la pobresa i la precarietat, pressupostos participatius, inversions, educació, ecologia i cultura. S'haurà de construir les bases d'una societat realment democràtica i des d'aquesta perspectiva el dret a decidir ha ser l'eix central dels drets individuals i col·lectius com a País Valencià, per redefinir les relacions amb un estat espanyol que ens margina, ens maltracta i ens invisibilitza.

El nou president o presidenta de la Generalitat Valenciana ha de tenir un model inclusiu i no excloent, ha d'incloure el dret a decidir com a eix del valencianisme polític i d'una nova hegemonia basada en la solidaritat, la generositat, la transparència i la capacitat de decidir des del País Valencià i no des de Madrid, Brussel·les o els Estats Units. Demanem que es supere la subordinació imperialista a la metròpoli madrilenya i que s'inicien polítiques de relacions estables i institucionals entre el País Valencià, les Illes i Catalunya, per conjuntar la defensa dels molts interessos que tenim en comú a tots els àmbits. Hem de passar full al mal son de l'anticatalanisme que ens ha dut a la corrupció, a la ruïna, a la vergonya i al desastre com a país.

En aquest repte, des de la Plataforma pel Dret a Decidir del PV, donarem suport a tot el que signifique avançar en drets, equitat i llibertats del poble valencià, de la nostra ciutadania i en capacitat per decidir sobre els nostres propis afers de País Valencià, així com en drets cívics i 'nacionals' que obligue a establir una relació d'igual a igual amb l'Estat espanyol, sense cap discriminació ni menysteniment; si es tracta de continuar les polítiques de subordinació a Madrid, en un canvi de maquillatge de la vella política, per laminar el dret a decidir i continuar en la discriminació i el menyspreu de la valenciana gent, ens tindran radicalment en contra. Si, pel contrari, s'obri un nou temps de refer el País, des de l'esperança, l'honestedat i el dret a decidir, sobre totes les coses, ens tindran a favor, donant suport amb tota rotunditat i remant perquè arribem a bon port d'un altre País Valencià possible i viable, amb horitzó i perspectiva de futur davant els reptes d'un avenir ple d'incerteses i dificultats que hem d'anar solucionant.

Plataforma pel dret a decidir del País Valencià

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid